Erhverv
0

Tesla var lige hurtig nok med sikkerheden

Elbilproducenten hævdede forleden, at Tesla Model 3 var den sikreste bil nogensinde testet. Det kan de amerikanske myndigheder ikke genkende.

De amerikanske myndigheder går i alvorlig rette med Tesla.

Bilproducenten udsendte forleden en meddelelse om, at Tesla Model 3 ”havde den laveste risiko for personskader” for en bil nogensinde testet af de amerikanske myndigheder.

Og at det var den ”sikreste bil som nogensinde er blevet produceret”.

Tesla refererede til en test som National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA, havde foretaget for nogle uger siden, skriver Reuters.

Her klarede Model 3 sig igennem med den højeste bedømmelse, som er fem stjerner.

Men også andre biler har opnået fem stjerner. Blandt andet Volvo S60, Toyota Camry, Honda Accord, Honda Civic, VW Jetta og Ford Mustang.

Alligevel konkluderede Tesla på sin egen blog på nettet, at ”tests fra NHTSA, af Model 3, viser, at bilen har den laveste sandsynlighed for personskade i forhold til andre biler, som sikkerhedsbureauet nogensinde har testet”.

Det fik flere Tesla fans og kommentatorer til at konkludere, at Teslas Model 3 var den sikreste bil, der nogensinde er sendt på markedet.

Og her springer kæden af ifølge NHTSA. Der er slet ikke belæg for at konkludere, at Tesla skulle være bedre end de andre biler med et testresultat på fem stjerner.

”NHTSA laver ikke den slags konklusioner udover stjernebedømmelsen og med fem stjerner som det højeste. Derfor findes der ikke nogen ”sikrest” bedømmelse inden for kategorien af biler, der har opnået fem stjerner,” lyder det fra regeringens testmyndighed.

Tesla har tidligere været i infight med NHTSA. I august 2013, påstod Tesla at Model S havde opnået en score på 5,4 stjerner.

Det fik NHTSA til at forbyde Tesla og andre bilproducenter, at markedsføre deres biler med en bedømmelse, der lå højere end fem stjerner.

NHTSA er i gang med at revurdere hele sit fem-stjerne program som man mener trænger til en modernisering for at give producenterne et endnu større incitament til at forbedre sikkerheden i bilerne.

BRANCHENYT
Læs også