Erhverv
0

Kriseramt varehuskæde forbereder sig på konkurs

Varehusgiganten Sears er snublende tæt på at bukke under efter mere end 125 års drift.

Sears har i årevis kæmpet med underskud og gæld. Snart kan kampen være slut. Foto: Gene J. Puskar

Den gældsplagede amerikanske varehuskæde Sears, der engang var USA's største, er i overhængende fare for at blive begæret konkurs inden for få dage.

Sears har hyret rådgivere til at hjælpe med planlægningen af en konkursbegæring forud for en stor gældsfrist i næste uge. Det fortæller kilder til både Wall Street Journal og CNBC.

Mandag i næste uge skal Sears afdrage gæld for i alt 900 mio. kr. Penge, som selskabet tidligere har erkendt, at man muligvis ikke har. Ifølge CNBC har Sears kontaktet banker for at skaffe finansiering, der kan holde varehuskæden kørende under en eventuel konkursproces.

En konkursbegæring kan blive indgivet allerede i denne uge, siger unavngivne kilder.

Sears, der er kendt for sine gigantiske varehuse på op mod 75.000 kvm., har i årevis kæmpet med massive underskud og en gæld, som er eksploderet.

I oktober sidste år lukkede kæden samtlige sine varehuse i Canada og afskedigede 12.000 ansatte. Over 200 Sears-varehuse i USA er blevet lukket.

En stor del af den over 125 år gamle varehuskæde er ejet af topchef Eddie Lampert og hans hedgefond ESL Investments. Eddie Lampert har flere gange måttet skyde egne midler i den skrantende kæde - og det kan komme på tale igen.

ESL Investments har også fremlagt en plan for at rekonstruere Sears. Flere muligheder er i spil, og en konkurs kan derfor stadig afværges, siger kilder til Wall Street Journal og CNBC.

Det er bl.a. den hårde konkurrence fra andre varehuskæder som Walmart samt onlinegiganten Amazon, der har bragt Sears i store vanskeligheder.

BRANCHENYT
Læs også