Erhverv
0

Kähler har fyret tre ud af fire ansatte

I sidste uge blev Kähler solgt for et trecifret millionbeløb. Det koster nu de fleste af fabrikkens ansatte jobbet.

Frantz Longhi købte Kähler Design i 2008. Nu er virksomheden solgt. Foto: Jan Dagø.

Det koster tre ud af fire Kähler-medarbejdere jobbet, at designfirmaet bliver overtaget af Rosendahl Design Group.

Det står klart, efter at Kähler har gennemført en større fyringsrunde, skriver Sjællandske Medier.

I sidste uge blev Kähler, der var ejet af rigmanden Frantz Longhi, solgt til Rosendahl Design Group for et trecifret millionbeløb. Det betyder, at Kähler flytter fra sin fabrik i Næstved til Hørsholm, hvor Rosendahl har hovedsæde.

26 Kähler-ansatte har i løbet af ugen fået en fyreseddel.

»De vidste godt, at det blev i det lag, men alle har selvfølgelig gået og spekuleret på, hvem der blev ramt,« siger Kählers adm. direktør, Jesper Holst Schmidt, til Sjællandske Medier.

Rosendahl overtager Kähler fra månedens udgang. Kun otte Kähler-ansatte flytter med til den nye ejers hovedsæde.

Det er præcis 10 år siden, at Frantz Longhi købte Kähler ud af den fallerede ejendomsmatador Steen Gudes fallitbo. Siden har arkitekten fra Aarhus forvandlet ruinerne af det ikoniske designbrand til en international succes.

Kähler er vokset massivt og eksporterer til både Europa, Asien og USA. Samtidig har selskabet åbnet spisesteder og restauranter, der markedsfører Kählers produkter.

Den nye ejer af Kähler, Rosendahl, står i forvejen bag mærker som Holmegaard, Kay Bojesen og Bjørn Wiinblad.

»Overtagelsen af Kähler gør os samlet set stærkere og større, hvilket er en fordel for hele vores hus. Det er nødvendigt at vi konsoliderer os, hvis vi skal blive ved med at få dansk design ud at leve i fremtiden,« udtalte adm. direktør Henrik Rosendahl i forbindelse med købet af Kähler.

Kählers historie går helt tilbage til 1839. I mere end 100 år var firmaet i familien Kählers eje, men blev i 1975 overtaget af Næstved Kommune, der senere lod fabrikken gå videre til Holmegaard Glasværk.

Holmegaard blev efterfølgende købt af ejendomsspekulanten Steen Gude, der i 2008 gik ned med et brag. Frantz Longhi købte rettighederne til Kähler, som indtil nu har været en del af hans koncern Danish Design Management.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også