Nordens største take away-pizzakæde åbner i Danmark

Pizzabakeren er en kæmpe succes i hjemlandet og satser nu på at erobre det danske marked - igen.

Pizzabakeren, der blev stiftet i 2003, er Nordens største take away-pizzakæde. Screenshot.

Den hurtigtvoksende pizzakæde Pizzabakeren er på få år blevet den største pizzakæde i hjemlandet Norge med en milliardomsætning og indtjening, der har forgyldt ejerne.

Nu satser kæden på international vækst og åbner sin første restaurant i Danmark. Det oplyser Pizzabakeren i en pressemeddelelse.

Den nye butik er placeret i Hundige og åbner ved udgangen af måneden. Målet er at åbne op mod 40 salgssteder i Danmark inden for en femårig periode, oplyser ejerne.

Pizzabakeren har tidligere forsøgt sig med en restaurant i Esbjerg, men den lukkede igen. Nu prøver nordmændene så med et comeback.

Pizzabakeren, der blev stiftet i 2003, er Nordens største take away-pizzakæde med over 175 restauranter i Norge, 14 i Sverige og en enkelt i Kina og Spanien. Sidste år solgte selskabet pizzaer for 1 mia. kr.

Pizzabakeren er ejet af Jan Henrik Helsa og William Gulliksen, der er blevet mangemillionærer på deres eksplosivt voksende pizzakæde.

Konceptet bag Pizzabakeren er bygget på en såkaldt franchisemodel. Det vil sige, at Pizzabakeren ikke ejer sine egne restauranter, men udlicenserer konceptet og varemærket til franchisetagere, som så driver deres egne restauranter.

I Danmark er Allan Boie, Thomas Hovmand og Anya og Kurt Hansen Tjosevik investorer i det selskab, der ejer masterfranchisen til Pizzabakeren.

BRANCHENYT
Læs også