Erhverv

Porsche på børsen? Nein, nein und nein

Bilmærkets egen finansdirektør sagde i sidste uge, at Porsche kunne have en potentiel markedsværdi på 60-70 mia. euro., hvis man inkluderede andre luksusmærker.

Porsche afviser, at VW har planer om at sende sportsvognen på børsen i en selvstændig notering sammen med koncernens andre luksusmærker. Foto: Chris Carlson Foto: Chris Carlson

Man skal passe på med at lufte sine spekulationer alt for højlydt, når man er finansdirektør for luksusbilmærket Porsche.

På et møde med adskillige journalister i fredags i Porsches udviklingscenter i Stuttgart, antydede bilmærkets koncernfinansdirektør, at et børsnoteret Porsche inklusiv andre luksusmærker kunne opnå en markedsværdi, der langt ville overgå Ferrari.

Til CNBC sagde CFO Lutz Meschke, at en børsnoteret selvstændigt selskab med Porsche i spidsen og bestående af de øvrige luksusmærker i VW-koncernen som Bentley, Bugatti og Lamborghini ville kunne opnå en værdi, der var tre gange højere end Ferraris markedsværdi.

»En markedsværdi på mellem 60 og 70 mia. euro. synes ikke at være helt skæv,« sagde han.

Porsche, Bentley, Bugatti og Lamborghini er alle ejet af VW. Og dermed ville selskabet blive bedømt af markedet efter de samme multipler som andre aktier inden for luksussegmentet.

»Alle selskaber bør overveje, om det giver mening at oprette konkurrerende enheder,« tilføjede Lutz Meschke.

De bemærkninger gav næring til spekulationer om, at Porsche indeholdende de øvrige luksusmærker skulle gå med planer om en selvstændig børsnotering.

Men den spekulation har Porsche slået ihjel.

»Porsche har ikke for nuværende planer om en hel eller delvis børsnotering. Og vi afviser alle forlydende om det modsatte, og om at en børsnotering skulle være på vej,« lyder det i en udtalelse fra Porsche.

Porsche understregede desuden, at Lutz Meschke havde gjort opmærksom på, at han ikke havde beføjelser til at beslutte en børsnotering. Den beslutning kunne udelukkende tages af VW.

Porsche er selvstændigt børsnoteret gennem Porsche Automobil Holding SE.

BRANCHENYT
Læs også