Erhverv

It-firmaet Covidence fordobler overskuddet på et år

Med kun 30 ansatte har den sky it-virksomhed Covidence formået at tjene over 47 mio. kr. i 2017/2018.

Foto: PR

I den lille by Rønde på Djursland har firmaet Covidence gang i en ny it-succes, som er gået temmelig ubemærket hen.

Firmaet, der laver videoudstyr i ministørrelse til politi, efterretningstjenester og militær rundt om i verden, har landet et rekordresultat på ikke mindre end 47 mio. kr., afslører selskabets netop offentliggjorte regnskab. Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år.

Dermed er der blevet meget langt ned til kistebunden i Djursland-virksomheden, der nu råder over 67 mio. kr. i pengekassen og næsten 100 mio. kr. i egenkapital. Covidence offentliggør ikke dets omsætning.

Det mest bemærkelsesværdige er dog, at Covidence kun har 30 medarbejdere, selvom millionerne tordner op over hele linjen. Det svarer til, at it-firmaet tjener over 1,5 mio. kr. pr. medarbejder.

Det jyske it-firma blev i 2014 opkøbt af den britiske kapitalfond Montagu, der havde set lyset i Covidence. Selvom Djursland-virksomheden var et mindre selskab, lagde kapitalfonden et sted mellem 700 og 900 mio. kr., skrev Børsen dengang.

De oprindelige ejere anført af Jimmi Møgelvang Hansen, der stadig er topchef i selskabet, har altid gået stille med dørene og har ikke ønsket at udtale sig til pressen. Selv har Jimmi Møgelvang Hansen tjent et trecifret millionbeløb på salget til kapitalfonden, da han ejede ca. en fjerdedel af selskabet.

Covidence, der sidste år kunne fejre 10 års jubilæum, giver ikke mere præcise indikationer på, hvad fremtidens bringer. I regnskabet skriver ledelsen dog, at »Regnskabet 2018/2019 (næste år, red.) som minimum forventes at være på niveau med regnskabet 2017/2018«.

BRANCHENYT
Læs også