Erhverv

Topbanker boykotter konference i Saudi Arabien

Tre europæiske topbanker er de seneste i rækken til at boykotte en investeringskonference i Saudi Arabien på baggrund af den forsvundne, saudiske journalist Jamal Khashoggi.

De europæiske banker er de seneste i rækken til at boykotte saudi arabisk konference. Foto: Ozan Kose/AP

En investeringskonference i Riyadh, Saudi Arabien skaber lige nu stor politisk røre - den seneste uge har flere store virksomheder på gæstelisten meldt deres afbud.

Listen bliver kortere endnu, hvor de tre europæiske banker HSBC, Standard Chartered og Credit Suisse nu heller ikke vil deltage med repræsentanter.

Det skriver CNN.

Talspersoner fra HSBC og Credit Suisse (CS) har meddelt, at deres respektive adm. direktører John Flint (HSBC) og Tidjane Thiam (CS) ikke vil være til stede under konferencen i næste uge. Begge banker er partnere med folkene bag konferencen, og de adm. direktører skulle begge have været på talerstolen.

Flere selskaber har valgt at boykotte konferencen på baggrund af sagen om den saudiske journalist Jamal Khashoggi, der har været forsvundet siden den 2. oktober. Han blev sidst set ved et saudisk konsulat i Istanbul, Tyrkiet.

Saudi Arabien er mistænkt for at have slået den statskritiske journalist ihjel under en afhøring i konsulatet, og det har fået flere af de internationale selskaber til at trække sig fra konferencen i Saudi Arabien.

Udvandringen startede sidste uge, hvor Ubers adm. direktør Dara Khosrowshahi og medievirksomheden Viacoms adm. direktør Bob Bakish meldte fra.

I mandags fulgte flere selskaber trop. Topledere fra JPMorgan Chase, Blackrock, MasterCard og Ford vil heller ikke møde op i Riyadh. En række andre selskaber melder også fra.

Den britiske virksomhedsentreprenør og mangemilliardær Richard Branson har trukket to turistprojekter tilbage og har lukket samtalerne med den saudiske regering om en milliardinvestering i hans rumfartselskaber på grund af konflikten.

»Hvis det, der er sket i Tyrkiet, er sandt, vil vestens handel med Saudi Arabien tydeligvis forandre sig markant,« siger Richard Branson i en udmelding.

De saudiske myndigheder holder fast i, at Jamal Khashoggi forlod konsulatet i Istanbul samme dag, som han kom ind, men de har ikke kunne bevise det endnu.

FINANS giver dig overblik
Erhvervslivet og verden er i forandring i disse dage, hvilket har betydet store omvæltninger og en stor strøm af nyheder. Vi udvælger hver dag de væsentligste erhvervsnyheder og samler dem i vores nyhedsbreve.
Tilmeld dig her
BRANCHENYT
Læs også