Erhverv

Hov: Energikæmpes nye navn er allerede taget

De to energiselskabet Eniig og SE vil efter en fusion kalde sig Norlys. Problemet er bare, at navnet er optaget.

Niels Duedahl(tv.) og Martin Romvig(th.), adm. direktør for hhv. SE og Eniig, da man forleden offentliggjorde fusionen. Nu skal de måske til at finde et andet navn end Norlys. Foto: Eniig og SE/PR

Det er kun nogle dage siden, at de to energiselskaber SE og Eniig besluttede, at de ville fusionere under navnet Norlys.

Men det navn er ejet af et norsk lysselskab, der har eksisteret siden 1991. De to danske energiselskaber vidste godt, at navnet var taget, men regnede ikke med, at det ville blive et problem, skriver JydskeVestkysten.

»Vi har brugt et sæt førende nationale og internationale eksperter til at vurdere, om det ville kunne lade sig gøre for vores virksomhed at tage samme navn. Baseret på det her meget grundige forarbejde og den her meget grundige analyse, så er det vores vurdering, at det ikke bør give problemer,« siger Niels Duedahl, adm. direktør i SE og kommende topchef for det fusionerede selskab, til JydskeVestkysten.

Norlys - altså den norske virksomhed - er repræsenteret i Danmark gennem en afdeling i Vejle og har desuden datterselskaber i en række lande. Norlys har 300 ansatte.

SE og Eniig vidste godt, at det norske selskab fandtes, men har ikke taget kontakt til selskabet for at høre, om det ville være et problem.

Ifølge JyskeVestkysten er det norske Norlys ved at undersøge sagen og har ikke yderligere kommentarer.

Og Niels Duedahl vil helle ikke røbe, om det kommende fusionerede selskab er villig til at finde et andet navn.

Der er masser af fortilfælde med, at firma- og domænenavne er optaget. Som oftest er det problemfrit at købe sig til et navn, der allerede er optaget. Men i nogle tilfælde kræver det, at man går rettens vej.

Desuden kan virksomheder godt hedde det samme. Især hvis de ikke er inden for nært beslægtede områder. Googler man eksempelvis Pandora, er der flere selskaber, foruden den danske smykkeproducent, der har dette navn.

Beslutningen om den endelige fusion mellem SE og Eniig træffes den 5. november, og Norlys - hvis det altså ender med at blive navnet - vil blive en energikæmpe med 709.000 andelshavere og flere end en million tv- og internetkunder.

Når fusionen som ventet er vedtaget, vil selskabet få hovedsæde i Silkeborg.

BRANCHENYT
Læs også