Erhverv

Ebay sagsøger Amazon for ulovlig tilgang til sælgere

I årevis har Amazon været involveret i et systematisk og koordineret forsøg på at infiltrere og udnytte Ebays privatejede messaging-system for at lure på Ebays topsælgere til Amazon, lyder det fra Ebay i retssagen.

Ebay har anklaget Amazon for ulovlig tilgang til sælgere på sin markedsplads via Ebays interne messaging-system.

Det skriver The Wall Street Journal.

I søgsmålet anklager Ebay Amazon for at have infiltreret og udnyttet Ebays interne email-system i løbet af de sidste par år.

- I årevis har Amazon været involveret i et systematisk og koordineret forsøg på at infiltrere og udnytte Ebays privatejede messaging-system for at lure på Ebays topsælgere til Amazon, siger Ebay i retssagen.

Den angivelige plan var brugt af op til flere af Amazons salgsrepræsentanter både i USA og i udlandet til at rekruttere værdifulde Ebay-sælgere til Amazon.

Ebay nævner også i søgsmålet, at Amazons forsøg var meget omfattende, og at selskabet forsøgte at rekruttere flere hundrede af Ebay-sælgere i flere forskellige land og amerikanske stater.

Tre konti, der var lavet af samme person, havde sendt mere end 120 beskeder til Ebay-sælgere uden at være relateret til det, de solgte, mener Ebay. Ifølge søgsmålet erkendte Amazons repræsentanter også, at de brudte Ebays regler.

Amazon og Ebay har i årevis kæmpet om både sælgere og kunder. Begge virksomheder afhænger af uafhængige sælgere, som vil sælge produkter på deres hjemmesider.

Læs også
Top job