0

Ebay sagsøger Amazon for ulovlig tilgang til sælgere

I årevis har Amazon været involveret i et systematisk og koordineret forsøg på at infiltrere og udnytte Ebays privatejede messaging-system for at lure på Ebays topsælgere til Amazon, lyder det fra Ebay i retssagen.

Ebay har anklaget Amazon for ulovlig tilgang til sælgere på sin markedsplads via Ebays interne messaging-system.

Det skriver The Wall Street Journal.

I søgsmålet anklager Ebay Amazon for at have infiltreret og udnyttet Ebays interne email-system i løbet af de sidste par år.

- I årevis har Amazon været involveret i et systematisk og koordineret forsøg på at infiltrere og udnytte Ebays privatejede messaging-system for at lure på Ebays topsælgere til Amazon, siger Ebay i retssagen.

Den angivelige plan var brugt af op til flere af Amazons salgsrepræsentanter både i USA og i udlandet til at rekruttere værdifulde Ebay-sælgere til Amazon.

Ebay nævner også i søgsmålet, at Amazons forsøg var meget omfattende, og at selskabet forsøgte at rekruttere flere hundrede af Ebay-sælgere i flere forskellige land og amerikanske stater.

Tre konti, der var lavet af samme person, havde sendt mere end 120 beskeder til Ebay-sælgere uden at være relateret til det, de solgte, mener Ebay. Ifølge søgsmålet erkendte Amazons repræsentanter også, at de brudte Ebays regler.

Amazon og Ebay har i årevis kæmpet om både sælgere og kunder. Begge virksomheder afhænger af uafhængige sælgere, som vil sælge produkter på deres hjemmesider.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også