Erhverv

Lego-bil vækker opsigt i Paris

En vild Bugatti med en million legoklodser deltager i det store bilshow i Paris. Den kan sågar køre - og er en elbil.

Den nye køreklare Lego-bil har plads til to passagerer og kan accelerere til over 20 km/t. PR-foto: Lego.

Det er sjældent, at en dansk bil er med på en international biludstilling. Men på efterårets store bilshow i Paris flokkes gæster og mediefolk om en helt særlig Bugatti Chiron med danske aner.

Det skriver FDM.

Bilen, som er udstillet lige ved siden af Renaults enorme stand, er den superbil, som legetøjsgiganten Lego har bygget af over 1 mio. Lego-dele.

Den 1,5 tons tunge bil er lavet i et samarbejde mellem Lego og Bugatti, og den har taget 13.000 mandetimer for Legos specialteam at bygge.

Det er dog ikke hele bilen, der er bygget af Lego. Der er en stålramme, et par batterier, 3D-printede gear, og hele bilen hviler på rigtige Bugatti-hjul.

Lego-ingeniørerne har ifølge FDM koblet 2.304 små Lego-elmotorer sammen. Tilsammen yder de 4 kW (cirka 5,3 hk), og via godt 4.000 tandhjul er det muligt at få bilen op på cirka 30 km i timen.

En ægte Bugatti Chiron kan køre 400 km/t.

Idéen om at bygge en Bugatti-bil i naturlig størrelse opstod, efter at Legos designere var blevet færdige med at bygge en Chiron-model i størrelsesforholdet 1:8. Den består af cirka 3.600 dele.

Herefter besluttede Legos designteam at give sig selv »den ultimative udfordring« ved at bygge en Lego-bil, som rent faktisk kan køre.

I alt er der brugt over 300 forskellige typer Lego Technic til den naturtro kopi, som blev testkørt i juni af den tidligere Le Mans-vinder Andy Wallace.

En ægte Bugatti Chiron koster små 19 mio. kr. før danske afgifter. Kan man nøjes med en Lego-model i størrelsesforholdet 1:8, skal man slippe cirka 3.200 kr.

BRANCHENYT
Læs også