Erhverv

Taxafirma går nye veje: Vil lancere selvkørende taxaer i London om tre år

Firmaet Addison Lee har indgået et strategisk partnerskab, der skal få selvkørende taxaer på vejene i London i 2021.

Selvkørende biler bliver i disse år testet på livet løs rundt om i verden. Foto: AP/Gene J. Puskar.

Hvis det står til det britiske selskab Addison Lee, så får folk allerede i 2021 mulighed for at køre taxa på en helt ny måde i London.

Firmaet har nemlig indgået et strategisk partnerskab med Oxbotica, der udvikler software til selvkørende biler.

Ifølge CNBC har de to selskaber i en fælles meddelelse annonceret, at de planlægger at udvikle og derefter køre med selvkørende taxaer i London.

»Autonom teknologi indeholder nøglen til mange af de udfordringer, vi står over for i forhold til transport,« udtaler Any Boland, adm. direktør i Addison Lee, i meddelelsen.

Selvom partnerne altså forventes at være klar allerede i 2021, er de langt efter, hvad der f.eks. foregår i Dubai. I slutningen af indeværende år vil en tre måneders testperiode officielt blive skudt i gang på specielle ruter.

Det er første led i regeringens ambition om i 2030 at få hele 25 pct. af al transportkørsel i Dubai, altså taxa, kurér etc., til at udgøres af selvkørende biler.

Også bilbranchen som helhed investerer i disse år massive summer i udviklingen af selvkørende biler. Senest investerede Honda 2,75 mia. dollars, svarende til næsten 18 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også