Erhverv

Journalistdrab får investorer til at flygte: Sælger aktier for milliarder

Skandalen om journalisten Jamal Kashoggis død får nu en række institutionelle investorer til at sælge ud i Saudi-Arabien.

Angiveligt iværksatte Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, en operation, der skulle lokke Khashoggi hjem. Han har selv afvist at have noget med Khashoggis død at gøre. Foto: Hassan Ammar/AP

De udenlandske investorer tager nu konsekvensen af den store skandale om det, der mere og mere ligner et mord på journalisten Jamal Kashoggi.

Ifølge Bloomberg har udenlandske investorer været nettosælgere af saudiarabiske aktier for en værdi af 1,1 mia. dollars - det største frasalg nogensinde, med undtagelse af et specifikt salg i 2017.

De udenlandske investorer fik først lov til at handle direkte på børsen i Saudi-Arabien i 2015, og året 2018 har da også stadig som helhed budt på et nettokøb af aktier på børsen i det olierige land.

Det skyldes ikke mindst, at en række store indeks fra det kommende år vil inkludere Saudi-Arabien som ”emerging markets.”

Værd at bemærke er det i øvrigt også, at journalistdrabet ikke har fået de saudiarabiske investorer til at dumpe aktierne. Tværtimod. Siden meldingen om journalistens død kom frem, har de institutionelle investorer i Saudi-Arabien været nettokøbere af aktier.

En lang række af verdens ledere har de seneste dage fordømt drabet, som endnu mangler at blive opklaret til fulde. Saudi-Arabien begyndte med at sige, at Jamal Kashoggi havde forladt ambassaden i live, men ændrede senere forklaring til, at han var død i et slagsmål.

Sidstnævnte tror ingen rigtig på, at den tyrkiske præsident Erdogan har fortalt, at Tyrkiet tirsdag den 23. oktober vil fortælle mere om drabet.

Læs også
Top job