Erhverv

Facebook købte hans firma for 3 mia. dollars: Nu siger han farvel og tak

Facebook må se en af milliardopkøbenes ophavsmænd forlade virksomheden.

Oculus VR-brille er indtil videre langt fra at blive mainstream. Foto: Washington Post photo by Jhaan Elker.

Facebook må endnu engang konstatere, at medstifterne af de mange dyre milliardopkøb hurtigt mister lysten til at være en del af Facebook.

Denne gang er det Brendan Iribe, der siger farvel, efter at Facebook i 2014 betalte 3 mia. dollars for virksomheden Oculus, der havde netop Brendan Iribe som medstifter. Det skriver CNN.

»Der er sket så meget, siden vi stiftede Oculus i juli 2012. Jeg havde aldrig forestillet mig, hvor meget vi ville opnå, og hvor langt vi ville come. Efter seks utrolige år er det tid til at rykke videre,« skriver Brendan Iribe i et Facebook-opslag ifølge CNN.

Oculus laver udstyr til virtual reality, og selskabet havde tilbage i 2012 en ambition om bare at rejse 250.000 dollars på Kickstarter, men endte med det tidobbelte beløb. I 2014 var selskabet så 3 mia. dollars værd, da Facebook købte det.

Brendan Iribe beslutning kommer bare en måned, efter at Instagram-medstifterne Kevin Systrom og Mike Krieger forlod Facebook. Det skete angiveligt efter uenigheder med Facebook-stifteren Mark Zuckerberg.

Tidligere på året smuttede medstifteren af WhatsApp Jan Koum, angiveligt som følge af utilfredshed med bl.a. Facebooks tilgang til personlige data.

En række fonde, der har ejerandele i Facebook, støtter ifølge Wall Street Journal et forslag om at fjerne stifter, direktør og bestyrelsesformand Mark Zuckerberg fra posten som bestyrelsesformand. Indtil videre er det dog blevet ved snakken.

Læs også
Top job