Erhverv

Har succes i Saudi-Arabien: Dansk arkitektfirma er »bekymret«

Henning Larsen blev i 2015 kåret til årets arkitektfirma i Saudi-Arabien, hvor virksomheden også har haft kontor.

Henning Larsen var arkitekt på Udenrigsministeriet i Riyadh, der stod færdigt i 1984. Bygningen står stadig som ét af Henning Larsens hovedværker. Foto: PR

Den store danske arkitektvirksomhed Henning Larsen har i 40 år løst opgaver i Saudi-Arabien og blev i 2015 kåret til årets arkitektfirma i landet.

Derfor holder Henning Larsen et ekstra vågent øje med udviklingen i sagen om journalisten Jamal Khashoggi, der i begyndelsen af oktober blev dræbt på Saudi-Arabiens konsulat i tyrkiske Istanbul.

»Vi er bekymret over situationen og følger den meget nøje,« skriver Henning Larsens globale kommunikationsdirektør, Dan Bjerg Hansen, i en mail til Finans.

Saudi-Arabien udviklede sig til så stort et marked for Henning Larsen, at arkitektvirksomheden i 2008 åbnede et kontor i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh.

Kontoret er dog blevet lukket, fortæller Dan Bjerg Hansen.

»Vi lukkede vores kontor i Saudi-Arabien for et år siden og droslede samtidig ned for vores aktiviteter,« skriver han og forklarer, at det skyldes en afmatning i det saudiarabiske marked.

Dog er datterselskabet, der er registreret i Saudi-Arabien stadig aktivt. Potentielle opgaver fra Saudi-Arabien løses dog fra kontoret i Danmark, oplyser Dan Bjerg Hansen.

Henning Larsens første opgave i Saudi-Arabien blev løst i 1979, da den danske ambassade i landet stod færdig. Fem år senere var Henning Larsen arkitekt på Udenrigsministeriet i Riyadh. Det står stadig som ét af Henning Larsens hovedværker.

Siden har Henning Larsen opført flere prestigefyldte projekter i Saudi-Arabien, og indtil for nylig har arkitektvirksomheden været involveret i den nye bydel King Abdullah Financial District, der er under opførelse.

Da det danske kronprinspar og flere danske ministre i 2016 var på eksportfremstød i Saudi-Arabien, besøgte de Henning Larsens kontor i Riyadh, fordi arkitektvirksomheden blev anset som et succesfuldt dansk eksporteventyr i netop Saudi- Arabien.

Henning Larsens danske moderselskab omsatte i det seneste regnskabsår for over 200 mio. kr. og havde et overskud efter skat på 26,8 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også