Erhverv

Novo: Diabetspille når de primære mål i studie

Nye studieresultater fra Novo Nordisk bekræfter potentialet for den tabletbaserede udgave af Semaglutid. Foto: Liselotte Sabroe

Nye studieresultater fra Novo Nordisk bekræfter potentialet for den tabletbaserede udgave af Semaglutid, som medicinalselskabet har under udvikling.

De overordnede resultater fra studiet, der går under navnet Pioneer 8, opfyldte ifølge selskabet sit primære mål efter den primære statistiske metode, idet der blev vist statistisk signifikante reduktioner af langtidsblodsukker og vægt.

Det skete ved alle tre doseringer af oral Semaglutid sammenlignet med placebo, alle givet som supplement til insulin.

Samtidig var der ingen forøget risiko for at testpersonerne fik tilfælde med for lavt blodsukker, kaldet hypoglykæmi.

- I Pioneer 8 har vi set, at oral Semaglutid er i stand til at forbedre blodsukkerreguleringen hos mennesker, som har haft diabetes i mange år og i forvejen er i behandling med insulin – samtidig med yderligere fordele i form af klinisk betydningsfuldt vægttab og uden øget risiko for hypoglykæmi, siger Mads Krogsgaard Thomsen, der er forskningsdirektør hos Novo Nordisk, i en meddelelse.

Studiet strakte sig over 52 uger og undersøgte effekten og sikkerheden af 3, 7 og 14 mg oral Semaglutid sammenlignet med placebo hos 731 deltagere med type 2-diabetes, som blev behandlet med insulin og gennemsnitligt havde haft diabetes i 15 år.

Oral Semaglutid er en ny GLP-1-analog, der tages én gang dagligt som en tablet.

Pioneer, som er det kliniske fase 3a-program for tabletten, er et globalt udviklingsprogram bestående af samlet 10 kliniske studier, som alle ventes afsluttet i 2018. I alt er 8845 mennesker med type 2-diabetes med i programmet.

Novo-aktien har reageret afdæmpet på meddelelsen og ligger fredag eftermiddag 0,6 pct. højere end torsdag i 276,40 kr. - mod en kurs på 275,30 kr. forud for meddelelsen.

Læs også
Top job