Erhverv

YouTubes store stjerne står til at miste overherredømmet

YouTube-stjernen PewDiePie med det borgerlige navn Felix Kjellberg er millimeter fra at miste placeringen som den YouTuber, der har flest abonnenter.

Felix Kjellberg er trods modvind grundet en række udtalelser fortsat yderst populær på YouTube. Arkivfoto: AP/Matt Sayles/

Det har været undervejs i noget tid, og nu er det sandsynligvis kun et spørgsmål om ganske kort tid, før YouTube får en ny bruger øverst på tronen.

Efter at have været urørlig i en årrække tider har brugeren PewDiePie med det bogerlige navn Felix Kjellberg måttet se brugeren med navnet T-Series hale voldsomt ind det seneste år, og lige nu skiller blot 100.000 abonnenter de to som værende verdens mest populære.

100.000 lyder måske af meget, men når man tager i betragtning, at de hver især har henholdsvis 67,4 mio. og 67,3 mio. abonnenter, er det mere eller mindre dødt løb.

T-Series er fokuseret på bl.a. den indiske filmindustri, der går under navnet Bollywood, og det er altså yderst populært. Allerede i dag er det den klart mest sete YouTube-kanal med flere end 51,5 mia. visninger, skriver CNBC.

Felix Kjellberg har været den mest populære fem år i træk, men han kom i problemer efter at have tyret antisemtiske holdninger, hvilket bl.a. fik Disney til at opsige samarbejdet med ham.

Han har ved en anden lejlighed brugt N-ordet midt i en livestream, og begge gange har YouTube selv været nødt til at undskylde på vegne af den ellers så populære Felix Kjellberg.

BRANCHENYT
Læs også