Erhverv

Storaktionær i Tesla klar med flere penge

Bilproducentens tredjestørste aktionær er klar til at investere yderligere, hvis behovet skulle opstå.

Tesla får støtte fra sin tredjestørste aktionær, hvis selskabet skulle mangle penge og af milliardæren Larry Ellison, der er en stor personlig investor i selskabet. Foto: Imaginechina/AP

Den tredjestørste aktionær i Tesla er klar til at komme med flere penge, hvis bilproducentens stifter Elon Musk skulle have behov for det.

Det er investeringsfonden Baillie Gifford, der melder sig klar til at komme med flere penge. Baille Gifford ejer 7,72 pct. af Tesla.

»Hvis han (Elon Musk, red.) har behov for yderligere kapital, så er vi villige til at bakke ham op,« siger Nick Thomas, der er partner i Baillie Gifford til den britiske avis The Times.

Ifølge CNBC vil Baillie Gifford ikke uddybe meldingen, men selskabet bekræfter, at man har sagt som citeret til The Times.

Nick Thomas sagde også, at selskabet bakker op om Elon Musks langsigtede ambitioner for Tesla og kalder Elon Musk for "en entreprenør med visioner og ambitioner, som arbejder for et bedre samfund".

I fredags fik Elon Musk yderligere opbakning til sit selskab fra milliardæren og stifteren af Oracle, Larry Ellison. Han fortalte til nyhedsbureauet Bloomberg, at Tesla var hans næststørste private investering, uden at præcisere hvor mange aktier han har i Tesla.

»Jeg ved ikke, om folk er klar over det, men jeg er en særdeles god ven af Elon Musk. Og jeg er en meget stor investor i Tesla,« lød det fra Larry Ellison, da Oracle holdt et investormøde forleden.

Han kritiserede erhvervspressen for at beskrive Elon Musk som "en idiot", der ikke vidste, hvad han havde med at gøre.

»Hvorfor skulle jeg tro på jer (erhvervsjournalister, red.) i modsætning til min ven Elon, når jeg samtidig oplever, at han kan lande sine raketter, og I bare sidder bag jeres Apple Mac og skriver en artikel om, at Elon er en idiot,« lød det fra Larry Ellison.

Tesla offentliggjorde for nylig sit regnskab for tredje kvartal, der viste et overskud på 311 mio. dollars, og at selskabet havde et stort frit cash flow på 881 mio. dollars.

Læs også