Erhverv

Får milliarder af Saudi-Arabien: Underholdningsgigant i hård modvind

Trods mordet på Jamal Khashoggi vil underholdningskæmpen WWE gennemføre et show i Saudi-Arabien om få dage. Tidligere på året indgik virksomheden en lukrativ aftale med Saudi-Arabiens regering.

Der var 60.000 tilskuere, da WWE i april udførte et show i Saudi-Arabien. Det show er en del af en lukrativ milliardaftale mellem WWE og Saudi-Arabien. Foto: Amr Nabil/AP

Den amerikanske underholdningsgigant WWE, der er mest kendt for sine wrestlingshows, er kommet i hård modvind.

For WWE har trods pres fra omverdenen besluttet at gennemføre et show foran mere end 60.000 tilskuere på fredag i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh.

Showet er en del af en lukrativ 10-årig aftale, WWE indgik tidligere på året med Saudi-Arabiens regering. Aftalen har ifølge Wall Street Journal en værdi på op mod 45 mio. dollars om året. Det giver 450 mio. dollars, svarende til næsten 3 mia. kr., over den 10-årige periode.

WWE’s beslutning om at holde fast i sin aftale med Saudi-Arabien falder ikke i god jord alle steder.

Den seneste uge er WWE’s aktiekurs på fondsbørsen i New York dykket med mere end 20 pct., svarende til et fald i virksomhedens markedsværdi på knap 5 mia. kr.

Samtidig har tv-værten John Oliver gjort grin med WWE i sit talkshow på kanalen HBO, ligesom flere af WWE’s udøvere angiveligt har nægtet at optræde på fredag i Saudi-Arabien.

Kritikere mener, at WWE burde tage afstand fra Saudi-Arabien efter det planlagte mord på journalisten Jamal Khashoggi på det saudiarabiske konsulat i Istanbul i begyndelsen af oktober.

WWE kaldte selv mordet for en »afskyelig« handling torsdag i sidste uge i forbindelse med underholdningsgigantens kvartalsregnskab.

Her fastslog WWE, at den ville fuldføre showet den 2. november i Riyadh, selvom det havde været en svær beslutning.

»Ligesom andre amerikanskbaserede virksomheder, der har planer om at fortsætte aktiviteter i Saudi-Arabien, har virksomheden (WWE, red.) besluttet at opretholde sine kontraktuelle forpligtelser,« skrev WWE i kvartalsregnskabet.

WWE’s beslutning om at gennemføre showet i Riyadh er interessant politisk, da ejerfamilien bag WWE har stærke forbindelser til USA’s præsident Donald Trump.

Udover at Donald Trump mange gange har deltaget ved WWE-shows, er én af medlemmerne fra WWE-ejerfamilien, Linda McMahon, en del af hans kabinet.

Selvom WWE’s aktiekurs er styrtdykket den seneste uge, har aktien mere end fordoblet sin værdi siden årsskiftet.

Læs også
Top job