Erhverv

Nyhed: Aktiesparekontoen passerer en milepæl. Nyhed: Erhvervsprofiler køber fire boliger for 250 mio. kr. Nyhed: Milliardærs nye forretningspartner politianmeldt for bedrageri og mandatsvig. Analyse: Danskerne hader negative renter, selvom vi har tjent milliarder på dem.

Easyjet forsøger overtagelse af konkursramte Alitalia

Foto: Luca Bruno/AP

Easyjet forsøger at overtage Alitalia, der i 2017 gik konkurs - presset af konkurrencen fra blandt andet Ryanair og Easyjet.

Det skriver Bloomberg News.

Den nye italienske regering forsøger at lægge sidste hånd på fremtidsplanerne for Alitalia. Regeringen ønsker at lægge aktiviteterne i Alitalia under det statsejede jernbaneselskab Ferrovie dello Stato.

Ferrovie dello Stato skal efter regeringens plan have eksterne partnere med i driften af luftfartsselskabet, men udenlandske luftfartsselskaber vil ikke blive tilladt at eje mere end 40 pct., skriver Bloomberg News.

Alitalia har ifølge DPA ikke haft overskud siden 2002, og selskabet skal tilbagebetale et statslån på 0,9 mia. euro midt i december.

Alitalia oplyste onsdag, at man har modtaget to bindende tilbud, og Easyjet har meddelt, at man er den ene, da man har indgivet et opdatering af et tidligere bud på at overtage det "restrukturerede Alitalia".

Ferrovie dello Statohar har meddelt, at selskabet er den anden budgiver.

Læs også