Erhverv

Er du blandt verdens 10 pct. rigeste? Så meget (lidt) kræver det

Det kræver en kæmpe formue at være blandt den rigeste 1 pct. i verden - det er mere overkommeligt at være blandt de 10 pct. rigeste.

Det kræver egentlig en forbavsende lille nettoformue for at kunne være blandt verdens 10 pct. rigeste. Foto: AP/Ursula Dueren. Foto: AP

Hvor mange penge skal der egentlig til for at tilhøre verdens 1 pct. rigeste mennesker. Og hvor meget kræver det for at være blandt de 10 pct. rigeste?

Det kan afsløres, at der er 19 mio. amerikanere blandt verdens 1 pct. rigeste mennesker. Og 4,2 mio. kinesere.

Danmark er ikke specifikt nævnt i den opgørelse, men Danmark har 242.000 dollarmillionærer, og det tal ventes at være vokset til 326.000 i 2023.

Hvis man skal tilhøre den rigeste ene procent i verden, kræver det en formue på mindst 5,7 mio. kr. eller 871.320 dollars, viser opgørelsen ”2018 Global Wealth Report” fra Credit Suisse Research Institute, skriver CNBC.

Credit Suisse definerer ”nettoformue” som ”værdien af alle dine finansielle aktiver (rede penge, aktier, obligationer, etc.) inklusiv bolig og/eller jord minus gæld”.

Men for at tilhøre de 10 pct. rigeste i verden kræves langt mindre. Her er det nok med en nettooformue på blot 610.000 kr. eller 93.170 dollars.

Og har man blot en nettoformue på knapt 28.000 kr. eller 4.210 dollars, så er man stadigvæk rigere end halvdelen af jordens indbyggere.

Tallene illustrerer den ekstreme ulighed, der er i verden mellem rige og fattige.

»Mens den nederste halvdel af alle voksne mennesker i verden tilsammen ejer mindre end 1 pct. af den samlede rigdom, ejer de rigeste 10 procent 85 procent af den globale rigdom. Og den øverste 1 pct. tegner sig alene for næsten halvdelen (47 pct.) af rigdommen,« konkluderer rapporten.

Rapporten opregner som det eneste lyspunkt, at der er tegn på af den ulige fordeling ikke længere vokser.

Læs også