Erhverv

Nu skal Danmark på verdenskortet for 3D-betonprint

Med et samlet budget på 24 mio. kr. har Innovationsfonden og Teknologisk Institut sammen med en kreds af partnere netop skudt projektet N3XTCON i gang. Dermed bliver Danmark det første land i verden, hvor hele byggeriets værdikæde med fondsstøtte i millionklassen udvikler en industrialiseret 3D betonprint-løsning til gavn for hele branchen.

Innovationsfonden og Teknologisk Institut har sammen med en kreds af partnere skudt projektet N3XTCON i gang. Danmark bliver det første land i verden, hvor hele byggeriets værdikæde med fondsstøtte i millionklassen udvikler en industrialiseret 3D-betonprint løsning. 
Foto: Teknologisk Institut


3D-print som sådan er der ikke noget nyt i. I årevis er der eksperimenteret med alt lige fra 3D-print af organer til 3D-print af betonkonstruktioner. Mens vi endnu ikke er nået så langt, at vi tør implantere et 3D-printet organ i et menneske, er vi imidlertid nået dertil, at 3D-printede betonkonstruktioner nu skal løftes fra eksperiment til reel produktion. Det skal bl.a. ske gennem et projekt støttet af Innovationsfonden, der skal være med til at udvikle næste generation af 3D- betonprint. Nu skal teknologien for alvor gøre sit indtog på de danske byggepladser som en pålidelig og produktivitetsfremmende teknologi på linje med andre byggeteknologier...

Læs også