Erhverv

Sådan vil Bill Gates revolutionere toilettet

Microsoft-grundlægger Bill Gates har bevæget sig ind på et helt nyt område med et sats på at genopfinde toilettet.

Bill Gates har været så optaget af den nye forretningsidé, at hans hustru har måttet bede ham stoppe med at tale om toiletter ved middagsbordet. Foto: J. Scott Applewhite/AP

Milliardær, Microsoft-stifter, investor og filantrop. Bill Gates har mange titler, og nu kan han tilføje endnu en titel: Toiletopfinder.

Bill Gates satser på at genopfinde toilettet, skriver Bloomberg. Fonden Bill & Melinda Gates Foundation, som han har grundlagt og lagt navn til sammen med sin hustru, har brugt over 200 mio. dollars på syv år til forskning i sanitet.

Nu er Bill Gates klar til at fremvise 20 helt nye toiletter og slam-behandlingssystemer, som fjerner sygdomsfremkaldende organismer og konverterer det menneskelige affald til rent vand og gødning.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ville komme til at vide så meget om afføring.

Bill Gates, milliardær og Microsoft-grundlægger

»De teknologier, du ser her, er de mest betydelige fremskridt inden for sanitet i næsten 200 år,« sagde Bill Gates tirsdag til en messe i Beijing med titlen Reinvented Toilet Expo ifølge Bloomberg.

Bill Gates forklarede samtidig, at man ved at gøre det menneskelige affald sterilt kunne sætte en stopper for mange dødsfald blandt spædbørn, mens der også er milliarder af dollars at spare årligt på omkostninger forbundet med udbrud af diarré, kolera og andre sygdomme, der opstår ved dårlige sanitære forhold.

Det giver Guy Hutton, seniorrådgiver i Unicef, ham ret i.

»Menneskeligt affald, som er korrekt håndteret kan være en økonomisk attraktiv investering pga. de sundhedsmæssige fordele,« siger han ifølge Bloomberg.

En lidt mere spøgfuld bemærkning kom Bill Gates også med ifølge mediet:

»Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ville komme til at vide så meget om afføring. Og jeg havde i hvert fald aldrig troet, at Melinda ville blive nødt til at bede mig stoppe med at tale om toiletter og fækalt slam ved middagsbordet.«

Den japanske gigant inden for byggematerialer og udstyr til hjemmet, Lixil Group, er en af de virksomheder, der interesserer sig for markedet for en ny type af toiletter.

»Innovative virksomheder har en gylden mulighed for at klare sig godt, hvis de gør de godt. Vi kan hjælpe med at kickstarte en ny æra for sanitet i det 21. århundrede ved at udvikle løsninger, som kan virke hvorsomhelst uden om den eksisterende infrastruktur,« har Lixils topchef, Kinya Seto, sagt ifølge Bloomberg

Læs også
Top job