Erhverv

Danske e-sportsikoner får tocifret millionindsprøjtning

En række store fonde investerer 74,5 mio. kr. i dansk e-sport. Pengene skal være et springbræt til at gøre e-sporten til en kommerciel succesforretning.

En række store fonde skyder nu 74,5 mio. kr. i dansk e-sport.Foto: Lauren Hurley

Det er ikke kun i den virtuelle verden, at det danske Counter-Strike hold, Astralis, har stor succes for tiden. Også på pengefronten er der succes for de danske e-sportsstjerner.

Selskabet bag Astralis, RFRSH Entertainment, har nemlig landet en stor kapitalindsprøjtning på 74,5 mio. kr. fra en række store investorer. Det er en største enkeltstående investering i dansk e-sport, hvor computerspil som Counter-Strike, Fifa og Dota er blevet en konkurrencesport.

Pengemændene bag kapitalindsprøjtningen er de tre fonde, Creandum, Sunstone Capital og Vækstfonden. De to førstnævnte skød også penge i RFRSH Entertainment, da selskabet blev stiftet i 2016.

Vi ser esport som mainstream underholdning på niveau med NBA, UFC, fodbold, film og digital underholdning på nettet.

Nikolaj Nyholm, CEO og grundlægger af RFRSH Entertainment.

E-sporten er en global milliardindustri i kraftig vækst, og den nye kapital skal bl.a. bruges til, at RFRSH Entertainment skal ind på markedet for live-formater og produktion af digitalt indhold til de 3-400 millioner e-sportsfans, der anslås at være på globalt plan.

»Vores ambition er at nå et langt bredere publikum, og vi ser e-sport som mainstream underholdning på niveau med NBA, UFC, fodbold, film og digital underholdning på nettet,« siger Nikolaj Nyholm, CEO og grundlægger af RFRSH Entertainment, i en pressemeddelelse.

På den måde forsøger e-sportsselskabet at bygge flere kommercielle forretninger på toppen af selskabets e-sportshold, hvor Counter-Strike holdet Astralis i skrivende stund er nummer ét i verden.

For selvom e-sport har overhalet store sportsgrene som badminton og cykling på omsætningen, er selskaberne, der driver e-sportsholdene, stadig ikke nogen overskudsforretning. Størstedelen af præmiepengene går nemlig til spillerne, mens tv-rettigheder og andre kommercielle indtægter stadig er på et spædt stadie.

Selskaberne skal ganske enkelt ud og finde nye indtægtskilder for at drive en lønsom forretning. Derfor er en millioninvestering som denne afgørende, mener Nikolaj Nyholm.

»Vi investerer fortsat markant i organisationen og udviklingen af vores produktportefølje på alle niveauer, og investeringer som denne er essentielle, hvis vi skal indfri selskabets globale ambitioner,« siger Nikolaj Nyholm, CEO i RFRSH Entertainment.

Der er lige nu et kæmpe potentiale at indfri omkring esport.

Erik Balck Sørensen, Investment Director i VF Venture hos Vækstfonden:

Ud over at drive to e-sportshold i verdenseliten står RFRSH Entertainment også bag den store turnering BLAST Pro Series i København, som netop er blevet afholdt for anden gang. Det er blot et eksempel på, at der ligger store kommercielle muligheder i e-sporten, mener en af investorerne, Erik Balck Sørensen, der er investment director i VF Venture hos Vækstfonden:

»Der er lige nu et kæmpe potentiale at indfri omkring e-sport. I dag bruger en e-sportsfan ca. 4 USD om året på sin interesse, mens en NFL-fan til sammenligning bruger 56 USD årligt. Sporten er fortsat i udvikling, og med det effektive og professionelle setup, som RFRSH-organisationen allerede nu har bevist, den besidder med bl.a. afholdelse af BLAST Pro Series verden over, har virksomheden potentiale til at blive globalt førende.«

RFRSH Entertainment er Danmarks største e-sportsorganisation. På verdensplan vokser e-sport eksplosivt og forventes at runde en omsætning på 6 mia. kr. i 2020.

BRANCHENYT
Læs også