Erhverv
0

Canadisk flygigant er klar med sparekniven: 5000 skal fyres

Som en del af en større spareplan planlægger fly- og togproducenten Bombardier at fyre 7 pct. af koncernens samlede arbejdsstyrke på 70.000 personer.

Et CS100-fly under produktion på Bombardiers fabrik i Mirabel i Quebec. Foto: AP/Ryan Remiorz

De ansatte hos den canadiske fly- og togproducent Bombardier kan se frem til en sparerunde, der vil tynde godt ud i rækkerne.

Som en del af en større spareplan, der skal være med til at strømline koncernen, vil Bombardier over de næste 12 til 18 måneder fyre 5000 ud af selskabets 70.000 ansatte på verdensplan.

Det skriver flere internationale medier, herunder BBC.

Fyringsrunden, der svarer til lidt over 7 pct. af Bombardiers samlede arbejdsstyrke, forventes at reducere omkostningerne med ca. 250 mio. dollars, hvilket svarer til ca. 1,6 mia. kr.

Bombardier har i dag produktion i 28 forskellige lande, mens hovedkvarteret er placeret i Montreal - og det er netop i Canada, at hovedparten af fyringerne vil finde sted.

Ud af de annoncerede 5.000 arbejdspladser, der skal nedlægges, er omkring 3.000 placeret i Canada. Her er det især de ansatte i koncernens flyproduktion, der vil blive ramt, mens også en mindre andel i togproduktionen kan se frem til en fyreseddel.

Hvor de øvrige fyringer skal finde sted, vil koncernen endnu ikke ud med.

Meddelelsen om at Bombardier gør klar til at svinge sparekniven, kommer samtidig med, at koncernen har præsenteret sit regnskab for tredje kvartal.

Omsætningen i juli-september faldt med 5 pct. til 3,6 mia. dollars sammenlignet med samme periode sidste år. Driftsresultatet endte på 267 mio. dollars.

Omsætningen i årets første ni måneder er til gengæld steget med 3 pct. til 11,9 mia. dollars. Driftsresultatet for samme periode lander på 659 mio. dollars.

BRANCHENYT
Læs også