Erhverv

Emirates dropper millionsponsorat af Neymar og Paris Saint-Germain

Et af verdens største flyselskaber, Emirates, stopper som hovedsponsor i fodboldklubben Paris Saint-Germain, når kontrakten udløber til sommer. Årsagen kan have rødder i storpolitik.

Den brasilienske superstjerne Neymar skiftede sidste år til PSG. Her ses han iført den franske klubs trøje med Emirates på brystet. Arkivfoto: Kamil Zihnioglu/AP

De seneste 12 år har flyselskabet Emirates navn prydet brystet på den franske storklub Paris Saint-Germains blå-rød-hvide spilletrøjer.

Men til sommer er det sandsynligvis slut.

Ifølge en talsperson fra flyselskabet har Emirates ikke tænkt sig at byde ind på en forlængelse af sponsoraftalen, når den udløber efter denne sæson, skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Men som oftest, når der er tale om et brud, kan det være lidt uklart, hvem der går fra hvem.

Ifølge Paris Saint-Germain (PSG) er man stadig i forhandlinger med Emirates om en forlængelse af kontrakten, men omvendt lægger den franske storklub heller ikke skjul på, at der skal en større pose penge på bordet, hvis Emirates alligevel vil forlænge sit sponsorat.

PSG har vundet den franske liga fem gange de seneste seks sæsoner, og samtidig har klubben gennem en årrække indkøbt i nogle af verdens bedste fodboldspillere, bl.a. den brasilianske superstjerne Neymar og det franske stortalent Kylian Mbappé, og det mener klubben bør afspejles i hovedsponsorates størrelse.

Ifølge flere franske medier er den anslåede værdi af hovedsponsoratet i dag omkring 30 mio. euro per sæson, men PSG skulle nu angiveligt jagte et hovedsponsorat i størrelsesordenen 80 mio. euro om året.

Men ifølge Bloomberg har storpolitik også kastet en mørk skygge over forholdet mellem klub og hovedsponsor de seneste år.

PSG er i dag ejet af det Qatar-baserede investeringsselskab Oryx Qatar Sports Investments, der siden 2011 har pumpet millioner og atter af millioner af euro i klubben.

Qatar blev sidste år ramt af en stribe sanktioner indført af en række nabolande med Saudi-Arabien i spidsen, der anklagede den lille oliestat for at støtte international terrorisme.

Med i koalitionen rettet mod Qatar var også De Forenerede Arabiske Emirater, hvor Emirates, der har hovedkvarter i Dubai, har hjemme.

De anstrængte geopolitiske forhold på den Arabiske Halvø har også spredt sig til forholdet mellem PSG og Emirates, hvor flyselskabet ifølge Bloomberg har haft svært ved at forsvare en fortsat økonomiske støtte til en fodboldklub, der er drevet med Qatar-millioner i ryggen.

Udover PSG er Emirates i dag hovedsponsor i en række andre profilerede fodboldklubber såsom Real Madrid, Arsenal og AC Milan.

Læs også
Top job