Erhverv

Stort dansk modetøjsfirma solgt

Tøjfirmaet Nümph skifter hænder.

Capidea Kapital kom ind i Nümph i 2010, hvor 51 pct. af aktiekapitalen blev erhvervet. De øvrige ejere var stifteren Per Johansen og den norske tøjkoncern Conseptor. Foto: Screenshot.

Det kapitalfondsejede modetøjsfirma Nümph, der står bag mærkerne Nümph, And Less og Anerkjendt, skifter ejer.

Efter otte år har hovedaktionæren, kapitalfonden Capidea Kapital, valgt at sælge Nümph til Ronald Holding. Det skriver branchesitet Dansk Mode & Textil.

»Salget til Ronald er en sikkerhed for investeringer i fremtiden og den fortsatte udvikling af virksomheden. Det er en fordel, at de nye ejere kender branchen og de markedsforhold, der gør sig gældende, så hele medarbejderstaben kan have fokus på udviklingen af forretningen,« siger bestyrelsesformand i Nümph, Knud Hjort-Madsen, til Dansk Mode & Textil.

Ronald Holding står bag driftsselskabet Ronald A/S, der har tidligere DR-generaldirektør Kenneth Plummer som øverste chef, og som producerer og sælger bl.a. smykker, tøj og sko til store modehuse og detailkæder i Norden.

Kenneth Plummer bekræfter over for Finans, at Ronald nu bliver eneejer af Nümph.

»Det er en god, sund og interessant virksomhed, som vi gerne vil arbejde videre med,« siger han uden at ville uddybe det nærmere.

Ronald Holding har gennem en lang årrække tjent store millionbeløb. Hvor meget selskabet har betalt for Nümph fremgår ikke.

Capidea Kapital kom ind i Nümph i 2010, hvor 51 pct. af aktiekapitalen blev erhvervet. De øvrige ejere var stifteren Per Johansen og den norske tøjkoncern Conseptor.

På det tidspunkt tjente Nümph styrtende med penge på bl.a. tøjmærket Humör, men det ændrede sig. I 2015 valgte Nümph helt at lukke Humör samt et andet af selskabets tøjmærker, 2xH Brothers.

Det kostede en nedskrivning på 25 mio. kr., som farvede bundlinjen i Nümph rød. De seneste to regnskabsår har selskabet imidlertid tjent penge - senest med et overskud på 5 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også