Erhverv

Goldman Sachs mister troen på Apple-aktien efter iPhone-skuffelse

Det næste år risikerer investorerne med aktier i Apple at blive slemt skuffede, hvis de forventer vilde kursstigninger. Hvis Goldman Sachs får ret i sin vurdering, vil Apple-aktien ikke stige nævneværdigt.

Goldman Sachs har ingen tiltro til, at Tim Cook kan få Apples aktiekurs til at stige det kommende år. Tværtimod. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

De dårlige nyheder for aktionærerne i Apple bliver ved at pible frem, og det ser ikke ud til, at der er markant bedre tider på vej. Tværtimod ser fremtiden dyster ud for Apple-aktien, spørger man investeringsbanken Goldman Sachs, som netop har skåret i sit kursmål for aktien. Det skriver CNBC.

Hvis Goldman Sachs får ret i sin vurdering, vil aktiekursen stort set ikke have rykket sig ud af stedet om 12 måneder. Ifølge det nye kursmål vil aktien blive solgt til 182 dollars om et år. Tidligere var bankgigantens forventning, at prisen for en aktie ville stige til 209 dollars.

Apple-aktien har fået voldsomme kurstæv det seneste stykke tid, og da fondsbørsen på Wall Street i New York lukkede mandag, var kursen nede på 185,86. For under en måned siden - i starten af november - blev aktien handlet til 222 dollars. Tirsdag faldt aktien yderligere og blev ved frokosttid i New York handlet til kurs 180.

En svagere efterspørgsel på Apple-produkter og den kedelige modtagelse af den nye iPhone XR er ifølge Goldman Sachs grunden til, at aktiekursen ikke vil stige det kommende år.

»Ud over den svage efterspørgsel på Apples produkter i Kina og andre vækstlande ser det også ud til, at balancen mellem pris og egenskaber i iPhone XR måske ikke er blevet så godt modtaget,« skriver Rod Hall, analytiker fra Goldman Sachs, i en kommentar ifølge CNBC.

Apple-aktien har sammen med andre tech-aktier som f.eks. Facebook-aktien været under hårdt pres de seneste dage. Mandagens nyhed fra Wall Street Journal om, at Apple har skåret ned for sine produktionsordrer på alle tre nye iPhone-modeller, førte til yderligere kursdyk.

Det har tidligere været fremme, at efterspørgslen på iPhone XR var svag, men det er nyt, at salget af iPhone XS og den større model iPhone XS Max også skuffer i forhold til forventningerne.

BRANCHENYT
Læs også