Erhverv

Danmarks måske største ejendomshandel er uventet stor

Danmarks største shoppingcenter har været til salg siden august. Den kommende ejer vil formentlig allerede drive et center i Danmark, fortæller sælgeren.

Jesper Andreasen, adm. direktør i Rødovre Centrum, er blevet overrasket over, hvor omfattende en handel det er at sælge familiens livsværk. Foto: Janus Engel

Jesper Andreasen havde håbet, at han inden nytår kunne sælge familiens livsværk i det, der sandsynligvis bliver Danmarks største ejendomshandel nogensinde.

Men han har måttet erkende, at salget af Danmarks største shoppingcenter, Rødovre Centrum, er mere omfattende end forventet.

Rødovre Centrum
  • Blev etableret af Aage Knudsen i 1966 og har siden været ejet af familien Knudsen/Andreasen
  • Frem til 1977 blev den adm. direktør hentet uden for familiens rækker. Herefter har centeret været drevet af familien på såvel direktions- som bestyrelsesniveau
  • Jesper Andreasen er den yngste af tre brødre og har været Rødovre Centrums adm. direktør siden 1991. Hans ene bror, Karsten Andreasen, var formand 2008-2014. Hans anden bror, Torben Andreasen, har været formand siden 2014. Derudover har de en kusine, Anne Wilkens Knudsen, som er medlem af bestyrelsen
  • Rødovre Centrum består af hen ved 160 butikker. Det samlede areal er 115.000 kvm. Der er gratis parkering for over 3.200 køretøjer
  • Rødovre Centrum har på årsbasis 9 mio. kunder.

Det fortæller Jesper Andreasen, adm. direktør i Rødovre Centrum.

»Da der er fint momentum i processen, så bekymrer det os ikke, at den førstlagte tidsplan ikke ser ud til at kunne holde. Vi er på ingen måde presset til at skulle nå at få handlet inden nytår,« siger han og forklarer, at salget af Rødovre Centrum forventes afsluttet et par måneder inde i 2019.

Årsagen til, at salget af Rødovre Centrum trækker ud, er, at der er overraskende meget data, som skal undersøges.

»Vi, vores mægler og de potentielle købere er nået til den erkendelse, at vi taler om en meget stor ejendom. Det betyder, at der er et enormt datamateriale i vores datarum, som det tager længere tid end først antaget at gennemse og vurdere på,« siger Jesper Andreasen.

Et datarum er stedet, hvor potentielle købere kan undersøge alle relevante dokumenter og tal om den virksomhed, der forsøges solgt.

Jesper Andreasen, hvis familie har ejet Rødovre Centrum i mere end 50 år, kan allerede nu løfte lidt af sløret for, hvem køberen formentlig bliver.

»Vi foretrækker, at køberen har erfaring med centerdrift i Danmark. Det kommer nok til at blive sådan en type, der køber Rødovre Centrum,« siger han.

Mulige købere kunne være Steen & Strøm, ejer af Fields og Bruuns Galleri, Unibail-Rodamco, som ejer Fisketorvet, eller pensionskasserne ATP og Danica Pension, der har flere danske shoppingcentre i porteføljen.

Rødovre Centrum blev sat til salg i slutningen af august, fordi ingen fra fjerde generation i familien Andreasen ønskede at overtage hverken ejerskabet eller driften af centeret.

Selskabet bag Rødovre Centrum havde i det seneste regnskabsår et overskud efter skat på 221 mio. kr.

Vi er på ingen måde presset til at skulle nå at få handlet inden nytår.

Jesper Andreasen, adm. direktør i Rødovre Centrum

Prisen for Rødovre Centrum forventes at blive op mod 5 mia. kr.

Erhvervsmæglerfirmaet Colliers har fået opgaven med at finde den fremtidige ejer af det 115.000 kvadratmeter store shopping-, fritids-, og forlystelsescenter, som i år ventes at blive besøgt af flere end 9 mio. kunder samt skabe en omsætning på 2,3 mia. kr. i de 160 butikker.

Læs også
Top job