Erhverv

Milliardær har købt stifter ud af kriseramt skokæde

Stifteren af Bianco er nu ifølge cvr-registeret stoppet i både bestyrelse og ejerkreds i skokæden.

Bianco har tabt næsten 170 mio. kr. i de seneste syv år. Nu har Anders Holch Povlsen overtaget det fulde ejerskab af skokæden. Foto: Carsten Andreasen Arkivfoto: Carsten Andreasen

På syv år har skokæden Bianco tabt næsten 170 mio. kr. og måttet lukke en lang række af sine butikker.

Nu har René Piper Laursen, der stiftede Bianco i 1987, så forladt både bestyrelse og ejerkreds i den kriseramte skokæde, herunder i det danske driftsselskab, hvor han var bestyrelsesformand. Det fremgår af registreringer i cvr-registeret.

Af de registreringer kan det ses, at én landets rigeste, Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, har overtaget det fulde ejerskab af Bianco Footwear A/S.

I begyndelsen af 2016 skød han 100 mio. kr. i Bianco og fik i den forbindelse et ejerskab på 75 pct. af skokæden. Den resterende ejerandel sad René Piper Laursen og hans tyske forretningspartner på.

Men nu har Anders Holch Povlsen altså købt begge ud og kontrollerer nu fuldstændigt Bianco, der i juli fik tilført knap 15 mio. kr. i frisk kapital.

Finans har forespugt på en kommentar fra Lise Kaae, der styrer Anders Holch Povlsens private koncern Heartland. Men hun er endnu ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Bianco havde på sit højeste 180 butikker i fire lande. Nu er der under 100 tilbage fordelt på Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

De store anstrengelser for at vende udviklingen i skokæden skal dog nok give bonus, lyder det fra ledelsen.

»Efter at selskabet de seneste år har foretaget tilpasninger af butiksporteføljen samt kapacitetstilpasninger, forventes det, at resultatet for 2017/18 bliver væsentlig forbedret i forhold til 2016/17,« skrev Bianco i sit regnskab for et år siden.

Når Bianco snart offentliggør sit regnskab for 2017/2018 vil det vise sig, om skokæden har forbedret sit resultat væsentligt.

Læs også