Erhverv

Bilejer købte snyderamt VW - seks år senere får han alle pengene retur

Flere hundrede lignende sager om snyd med bilers software ligger og venter på at blive afgjort ved domstolene i Tyskland.

Europæiske dieselmotorer af typen EA 288 har ikke snydesoftware, har VW-koncernen fastslået efter en undersøgelse. Motortypen er siden 2012 bl.a. anvendt i Golf-modellen. Foro: Luca Bruno/AP  Foto: AP/ Luca Bruno

Sagen om snydesoftware hos Volkswagen har taget en overraskende og potentiel meget dyr drejning for den tyske bilproducent.

En tysk bilejer havde lagt sag an mod VW for at snyde med den software, der fik køberne og myndighederne til at tro på, at bilerne udledte langt mindre CO2 end i virkeligheden.

Og domstolen i Augsburg har afgjort, at VW skal tage bilejerens VW Golf Plus fra 2012 tilbage - og returnere den fulde købesum på knap 29.907 euro plus renter til køberen.

Selv om han havde kørt seks år i bilen, skriver AutoBranchen Danmark.

Tidligere er VW blevet dømt til at købe ”snydebilerne” tilbage, men det har været med fradrag for brug af bilen. Det er første gang, at en køber får den fulde købssum tilbage.

»Hele sagen er naturligvis speciel, og vi følger situationen og udviklingen tæt, så vi kan holde alle medlemmer orienteret,« siger Lars Ellegaard, advokat i AutoBranchen Danmark.

En talsmand fra domstolen i Augsburg oplyser, ifølge AutoBrancehn Danmark, at den har flere hundrede lignende sager liggende, som venter på at blive afgjort.

Størsteparten handler om VW, men der er også sager, som vedrører Skoda og Audi, og tidligere på efteråret fik en ejer af en Porsche Cayenne rettens ord for, at hans handel skulle gå tilbage – dog med reduktion for brug af bilen.

BRANCHENYT
Læs også