Erhverv

Tidligere Falck-bosser i stort comeback: Tager kontrollen i familieejet velfærdsfirma

De blev hældt ud efter skandaler i redningskoncernen Falck, men nu er de to tidligere chefer Allan Søgaard Larsen og Morten R. Pedersen klar til et nyt velfærdseventyr.

Allan Søgaard blev fyret på gråt papir i Falck, og den stenrige ejer, Lundbeckfonden, har ved utallige lejligheder omtalt de mange problemer, selskabet stod med, da han forlod redningskoncernen. Nu har han og partneren, Morten R. Pedersen, køb sig ind i Danmarks største velværdskoncern. Foto: PR.

De to tidligere Falck-topbosser Allan Søgaard Larsen og Morten R. Pedersen gør nu et storstilet comeback på markedet for velfærdsydelser og køber sig til en ejerandel på 55 pct. af familievirksomheden Duos.

»Vi skal skabe en decideret velfærdskoncern, og Duos er det bedste grundlag for at gøre det. Produktgrundlaget er godt, og det er nogle rigtig gode folk,« siger Allan Søgaard Larsen, der bliver bestyrelsesformand i selskabet.

Koncernen får navnet Duos Gruppen og vil være en af Danmarks største leverandører af velfærdsydelser med en årlig omsætning på ca. 750 mio. kr. og 4.500 medarbejdere.

Duos Gruppen skal især levere serviceydelser til den offentlige sektor, til forsikringsselskaber, pensionsselskaber og andre relevante aktører, der beskæftiger sig med borgerrettet service.

Allan Søgaard Larsen, der for knap to år siden blev fyret som topchef for redningskoncernen Falck, ser store perspektiver i virksomheden, der de seneste fem år har kæmpet med at tjene penge. På længere sigt er ambitionen at nå en overskudsgrad på ca. 5 pct.

Duos Gruppen
  • Duos Gruppen består af divisionerne Duos Personlig Assistance og Duos Senior Service. Førstnævnte består af serviceydelser til mennesker med handicaps. Det er alt fra respiratorisk overvågning, praktisk hjælp og personlig pleje.
  • Duos Senior Service skal levere ydelser til ældre, herunder f.eks. hjemmepleje.
  • Inden for de kommende måneder vil Duos Gruppen etablere yderligere to divisioner, der skal fokusere på botilbud og bostøtte samt uddannelse til unge med særlige behov.
  • Virksomheden blev etableret i 1996 og har 4.500 ansatte, hvoraf langt størstedelen er på vikarbasis.

»Der er ikke ret stor sandsynlighed for, at der kan laves et stort overskud inden for dette område. Det er ofte meget specialiserede opgaver, og hvis det offentlige skal have gavn af at sende opgaverne ud på markedet, skal den samlede offentlige udgift også gerne blive mindre,« siger Bent Greve, professor i samfundsvidenskab, Roskilde Universitet.

Ambitionen er inden for de kommende 5-10 år at bygge en stor dansk servicevirksomhed. Hvis ingen i Danmark påtager sig den opgave, så ender det med at blive de store svenske og nordiske velfærdskoncerner, der sætter sig på markedet.

»Jeg er nået til et punkt i mit liv – jeg bliver jo 63 år – hvor jeg ikke kan se mig selv være daglig driftsansvarlig. Jeg skal ikke være hverken adm. direktør eller koncernchef for det, vi nu bygger op, og derfor leder vi også efter en til den opgave,« siger Allan Søgaard Larsen, der ikke har de store kommentarer til sin exit fra Falck.

»Vi tager korpsånden og glæden ved at gøre en forskel med fra vores Falck-tid. Alt det andet har jeg lagt bag mig. Det er to år siden, og man må videre med sit liv,« siger han.

Prisen for handlen oplyses i forbindelse med aftalen ikke.

BRANCHENYT
Læs også