Erhverv

Solgte firma for en formue: Dansk ægtepar kan nu kalde sig milliardærer

Det var en guldrandet forretning for ægteparret Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg at sælge Mountain Top Industries. De ejer stadig en fjerdedel af firmaet.

I 2016 vandt Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg prisen som "Årets Ejerleder 2016," som PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans står bag. Foto: Carsten Snejbjerg

Ægteparret Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg behøver aldrig mere bekymre sig om penge. De fik sat næsten 800 mio. kr. ind på kontoen efter salget af deres livsværk Mountain Top Industries.

Det afslører et nyt regnskab fra deres fælles holdingselskab, Bjerg ApS.

Dermed er egenkapitalen i ægteparrets selskab med ét slag vokset fra 249 mio. kr. til lige over 1 mia. kr.

Mountain Top Industries designer og producerer specialudstyr til pick-up-biler. Det har været en indbringende forretning for Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg, der for et år siden valgte at sælge størstedelen af firmaet til kapitalfonden Axcel.

Hvad Axcel betalte for firmaet ville parterne ikke fortælle. Men ægteparret Bjerg ejer fortsat 25 pct. af aktierne i Mountain Top Industries, som i seneste regnskabsår tjente 125 mio. kr. efter skat.

Hverken Marie-Louise Bjerg eller Lars Bjerg er længere en del af den daglige drift, men de sidder i selskabets bestyrelse.

Det var Lars Bjergs far, der i sin tid stiftede Mountain Top Industries. Lars Bjerg overtog virksomheden i 1994 og gjorde ni år senere Marie-Louise Bjerg til direktør.

Under finanskrisen måtte ægteparret skære helt ind til benet og fyre en tredjedel af medarbejderstaben. Men de formåede at redde virksomheden, og i dag har Mountain Top Industries 170 ansatte og leverer dele til bilgiganter som Ford, Volkswagen og Mercedes.

Med 1 mia. kr. på kontoen har Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg nu tænkt sig at kaste sig over andre projekter, fortalte de tidligere på året til Børsen.

»Vi vil fremover beskæftige os med at investere i virksomheder, som kan bruge vores erfaring fra Mountain Top Industries. Vi vil have fokus på effektivisering og øget indtjening, og så vil vi også tilbyde rådgivning til virksomheder, der står over for et salg,« sagde Marie-Louise Bjerg til Børsen.

Læs også
Top job