Erhverv

Kendt dansk skokæde i krise - taber millioner for ottende år i træk

Skokæden Bianco, der er ejet af Anders Holch Povlsen, havde regnet med at gå frem. I stedet går det fortsat den gale vej.

På sit højeste havde Bianco Footwear 180 butikker i fire lande. I dag er der under 100 forretninger tilbage. Foto: Carsten Andreasen Arkivfoto: Carsten Andreasen

Tøjmilliardæren Anders Holch Povlsen har endnu til gode at tjene penge på sin skokæde Bianco, der har butikker over hele landet.

For ottende år i træk er Bianco kommet ud med underskud, viser et nyt regnskab. Denne gang er det på 25 mio. kr., og dermed har skokæden samlet tabt næsten 200 mio. kr.

Anders Holch Povlsen, der ejer modekoncernen Bestseller og er en af Danmarks rigeste mænd, købte sig ind i Bianco i februar 2016. Med sig bragte han 100 mio. kr., som bl.a. blev brugt på at genoprette egenkapitalen i den landsdækkende skokæde.

I løbet af det seneste regnskabsår er der skudt yderligere 14,9 mio. kr. i Bianco.

»Selskabet har været igennem en gennemgribende turn-around den seneste årrække,« skriver Bianco i det nye regnskab.

Udviklingen i Bianco er gået stik imod ledelsens forventning. Faktisk havde man regnet med fremgang, men i stedet er underskuddet i kæden vokset.

For nyligt blev stifter René Piper Laursen købt ud af Bianco, som han grundlagde i 1987. Dermed er Anders Holch Povlsen nu eneejer af Bianco Footwear A/S.

På sit højeste havde Bianco 180 butikker i fire lande. Nu er der under 100 tilbage fordelt på Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

»Efter at selskabet de seneste år har foretaget tilpasninger af butiksporteføljen samt kapacitetstilpasninger, forventes det, at resultatet for 2018/19 bliver forbedret i forhold til 2017/18,« skriver Bianco i det nye regnskab.

Læs også