Erhverv

Brødre tjente 100 mio. kr. på mink - nu fosser pengene ud

Mange danske minkavlere kæmper med økonomien som følge af lave skindpriser. Og det bliver ikke væsentligt bedre foreløbigt.

Artiklens øverste billede
Salgsprisen på minkskind har nu i tre år været markant lavere end de danske avleres gennemsnitlige produktionspris. Det kan ses på bundlinjen.

Pengene fortsætter med at fosse ud af kassen hos en af Danmarks største minkavlere, Bukholt Mink, der er ejet af de to brødre Jens og Carsten Bukholt.

Lave priser på minkskind og sygdom betyder, at Bukholt Mink på tre år har tabt over 30 mio. kr. Det står i skærende kontrast til årene efter finanskrisen, hvor Jens og Carsten Bukholt tjente over 100 mio. kr.

Ifølge brødrene skyldes underskuddet dels faldende priser på minkskind, dels at man har måttet reetablere en stor del af sin minkbesætning efter et udbrud af den frygtede sygdom plasmacytose.

»Selskabet forventer et driftsunderskud for det kommende regnskabsår på 8-10 mio. kr. før skat som følge af et forventet lavt prisniveau,« skriver brødrene i et nyt regnskab.

Bukholt Mink ligger ved Lem i Ringkjøbing og er blandt landets største minkavlere. Og det er langtfra den eneste danske minkfarm, der kæmper med økonomien.

Salgsprisen på minkskind har nu i tre år været markant lavere end de danske avleres gennemsnitlige produktionspris. På verdens største pelsauktionshus, Kopenhagen Fur, blev et dansk skind for få år siden solgt til over 600 kr.

Nu er prisen på omkring 262 kr. - og så kan det ikke løbe rundt for de fleste danske minkavlere.

Heldigvis er mange af dem godt polstrede oven på de gode år. Det gælder også brødrene Bukholt, hvis minkfarm har en egenkapital på 52 mio. kr.

I kraft af bedre kvalitet får danske minkavlere også bedre priser for deres skind end avlere andre steder. Udenlandske skind er i løbet af året blevet solgt for gennemsnitligt 207 kr. på Kopenhagen Furs auktioner.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.