Erhverv
0

Flemming Ørnskov er snublende tæt på at sælge firma for 400 mia. kr. - står til stor bonus

Danske Flemming Ørnskov er topchef i Shire, som lige nu er tæt på at indgå i en virksomhedshandel for svimlende 400 mia. kr.

Den 60-årige Flemming Ørnskov er topchef i det irske medicinalselskab Shire, som netop er ved at lade sig opkøbe til en værdi af 400 mia. kr. Foto: Niels Hougaard

En af årets største virksomhedshandler til en værdi af over 400 mia. kr. er snublende tæt på at komme i mål.

På den anden side af jorden - hos den japanske medicinalvirksomhed Takeda - har et stort flertal af selskabets aktionærer stemt ja til at opkøbe det irske medicinalselskab Shire, som danske Flemming Ørnskov står i spidsen for.

Hvis købet går igennem, står Flemming Ørnskov til en stor millionbonus. Det skriver Berlingske.

88 pct. af aktionærerne i Takeda har sagt god for det, der kan gå hen og blive den største virksomhedshandel i 2018.

Takeda
  • Japansk medicinalvirksomhed og den største af slagsen i Asien.
  • Stiftet i 1925 med hovedsæde i Osaka, Japan.
  • Efter Takeda opkøbte Nycomed i 2011 er virksomheden også tilstede i Danmark.


Takedas tidligere bestyrelsesformand, den 78-årige Kunio Takeda, har ellers forsøgt at forpurre handlen, da han er modstander af den.

»Efter at have udført forskellige analyser og foretaget en grundig vurdering på egen hånd er jeg kommet til den konklusion, at jeg ikke kan tilbyde min støtte,« sagde Kunio Takeda gennem en talsmand til erhvervsmediet Nikkei Asian Review forud for generalforsamlingen.

Flemming Ørnskov derimod er stærk fortaler for fusionen.

»Jeg tror på, at kombinationen af de to virksomheder er i aktionærernes bedste interesse og giver mulighed for at forbedre livet for mange flere patienter globalt med sjældne og højt specialiserede forhold,« udtalte Flemming Ørnskov tidligere i forbindelse med aftalen.

Shire
  • Medicinalselskab med danske Flemming Ørnskov som topchef.
  • Særlig stærk til at udvikle lægemidler til sjældne sygdomme.
  • Og kendt for at udvikle og sælge medicin til behandling af ADHD.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil op til tre direktører fra Shire kunne gøre bestyrelsen i Takeda selskab, men det er uvist, hvorvidt en af dem vil være danske Flemming Ørnskov. Hvis det bliver tilfældet, vil han ifølge Reuters stå til at modtage 200 pct. af sin 2018-løn samt en bonus.

I 2017 fik han en samlet lønpakke hos Shire på næsten 35 mio. kr., skriver Berlingske.

Flemming Ørnskov har været topchef i Shire siden 2013, hvor han bl.a. har stået i spidsen for opkøbet af det amerikanske medicinalselskab Baxalta til en pris på 220 mia. kr.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også