Erhverv
0

Novo Fonden jagter kapitalfonds lydjuvel gennem Sonion

Novo Nordisk-ejer er klar til at købe lydvirksomhed for trecifret millionbeløb.

Novo Holdings står klar til at købe DPA Microphones for en halv mia. kr.  Foto: DPA Microphones

Novo Holdings, der ejer Novo Nordisk, er med sit selskab Sonion interesseret i at købe danske DPA Microphones for over en halv mia. kr.

Det skriver Børsen.

DPA Microphones er ejet af den amerikanske kapitalfond Riverside, men nu kan selskabet komme på danske hænder igen inden længe. Ifølge Børsen er det Novo-ejede selskab Sonion allerede langt i processen med at købe den Allerød-baserede virksomhed.

- Det, jeg kan sige, er, at det har været en konkurrencepræget proces, som stadig pågår. Det er ikke afgjort endnu, men virksomheden er interessant for os, lyder det fra Jesper Ahlmann Funding Andersen, der er topchef i Sonion.

Det Novo-ejede selskab anser sig selv som verdensførende inden for mikroakustiske og mikromekaniske teknologier til høreapparater, og Sonion-topchefen erkender da også, at DPA Microphones kan være med til at udvikle Sonion yderligere.

- Selskabet er stærkt inden for højtlydende elektriske mikrofoner, og det er et område, hvor vi også har nogle kompetencer, hvor der kan være nogle synergier, siger Jesper Ahlmann Funding Andersen til Børsen.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også