Erhverv
0

Electrolux og fem andre får bøder i fransk konkurrencesag

Seks producenter af hårde hvidevarer, herunder Whirlpool og Electrolux, har fået samlede bøder på 189 mio. euro af de franske konkurrencemyndigheder.

Selskaberne fik en bøde for at have aftalt priser på store husholdningsapparater som frysere og opvaskemaskiner på hemmelige møder mellem 2006 og 2009, fremgår det torsdag af meddelelse fra de franske konkurrencemyndigheder ifølge Bloomberg News.

Den størst bøde er tilfaldet Whirlpool, som må hoste op med 56 mio. euro, mens svenske Electrolux slipper med 48 mio. euro, efter at selskabet ellers havde hensat 54 mio. euro i kølvandet af en tidligere indgået aftale med de franske konkurrencemyndigheder.

Differencen vil give Electrolux en positiv justering i det førstkommende regnskab, skriver det svenske selskab i en meddelelse, hvor det også gentages, at de franske konkurrencemyndigheder også foretager en anden undersøgelse involverende selskabet, men at der endnu ikke er foretaget konklusioner i den sag.

De fire øvrige bøderamte firmaer er det Whirlpool-ejede Indesit, som skal betale 46 mio. euro, BHS har fået en bøde på 23 mio. euro, Candy Hoover på 15 mio. euro, og Eberhardt Freres skal betale 1 mio. euro.

Aktien i Electrolux følger torsdag formiddag med et fald på 1,6 pct. en generel negativ tendens på aktiemarkedet.

BRANCHENYT
Læs også