Erhverv

Warren Buffett: Du kan nemt øge din egen værdi med 50 pct.

Der findes en simpel måde at gøre sig selv mere værdifuld på: Finpuds dine kommunikationsevner, lyder det fra Warren Buffett.

Du skal lære at kommunikere ordentligt. Det er den nemmeste måde at øge sin egen værdi på, siger Warren Buffett. Foto: Nati Harnik.

Hvad er den bedste og mest effektive måde at gøre sig selv mere værdifuld på?

Multimilliardæren og investeringsguruen Warren Buffet har et helt simpelt svar på det spørgsmål, skriver CNBC.

Han fik spørgsmålet forleden på en biltur med den 22-årige iværksætter Michael Hood, som er medstifter af selskabet Voiceflow.

De to var på vej til en gallamiddag i Canada, og Hood var udpeget til at være Warren Buffetts ”date” på selve dagen.

På vej i bilen spørger Michael Hood den noget ældre Buffett:

»Hvis du skulle give en 21-22-årig, der lige er blevet færdig med skolen, ét godt råd. Hvilket råd ville det så være?«

»Invester i dig selv. Der findes én nem måde at øge sin egen værdi på - med mindst 50 pct. - og det er at styrke sine kommunikationsevner. Både skriftligt og verbalt. Hvis du ikke kan kommunikere, svarer det til at blinke med det ene øje til en pige i et mørkt rum. Der sker ingenting,« lyder det fra Warren Buffett, der fortsatte:

»Du kan være den klogeste person i verden, men du er nødt til at kunne ”sende den meddelelse” til andre. Og den ”sendemåde” er kommunikation,« siger Warren Buffett, der ifølge Forbes har en formue på mere end 86 mia. dollars.

Og Warren Buffett har i den grad lært at skulle kommunikere på den hårde måde.

»Jeg var fuldstændig skræmt ved tanken om at tale til en større forsamling, da jeg gik på high school og college. Jeg magtede det ikke. Jeg kastede op og alt muligt af angst,« har Warren Buffett tidligere fortalt til BBC.

Da han var yngre tog han derfor et kursus hos Dale Carnegie Organization i at overvinde frygten for at tale til større forsamlinger.

»Jeg har stadig det eksamensbevis fra Dale Carnegie hængende på mit kontor. Jeg har ikke mit bevis fra universitetet hængende, fordi det var beviset fra Dale Carnegie, der ændrede mit liv,« fortalte Warren Buffett dengang.

BRANCHENYT
Læs også