Erhverv

Lars Seier bruger stort millionbeløb på ny kæmperestaurant

For et år siden lukkede Alchemist sin anmelderroste restaurant. Med finansiering fra Lars Seier Christensen åbner Alchemist i 2019 på en ny lokation, hvor hver gæst vil få serveret 50 retter.

Lars Seier Christensen ejer i forvejen Michelin-restauranten Geranium. Nu vill han skabe en ny restaurant med international klasse i København. Foto: Jacob Ehrbahn

Det koster ikke håndører for Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen at genåbne toprestauranten Alchemist, som lukkede midlertidigt i december 2017.

Den danske erhvervsmand har netop skudt 20 mio. kr. i selskabet bag Alchemist. Det sker efter, at der to gange i løbet af sommeren blev tilført selskabet 5 mio. kr., viser beregninger, Finans har lavet på baggrund af nye registreringer i cvr-registeret.

Men hvorfor skyder Lars Seier Christensen så store beløb i netop Alchemist?

»Det gør jeg for at være med til at skabe en ny restaurant af international klasse i København. Jeg tror, du vil forstå det, når du ser den,« skriver han i en mail til Finans.

Lars Seier Christensen købte sig ind i Alchemist i august 2017 og har siden været hovedaktionær. Det er han i øvrigt også i Michelin-restauranten Geranium.

Ifølge den 27-årige stjernekok Rasmus Munk Thomassen, der er Alchemists stifter, køkkenchef og direktør, er pengene fra Lars Seier Christensen blevet brugt på den nye lokation til Alchemist.

»Det er et stort beløb, Lars (Seier Christensen, red.) har skudt i os, og det skal bruges på at gøre restauranten færdig. Som andre byggeprojekter er der udfordringer med både tid og økonomi. Derfor har vi fået pengene ind i rater og er endnu forsigtige med at melde en dato ud for, hvornår vi åbner den nye restaurant,« siger han.

På den tidligere Alchemist-restaurant blev Rasmus Munk Thomassen kendt for sin molekylære og politiske tilgang til gastronomien. Det kunne være at servere et spiseligt askebæger, som satte fokus på rygning, eller vedlægge et donorkort til en tatarret, så gæsterne kunne skrive sig op som organdonorer.

Alchemist skal fremadrettet ligge på Refshaleøen i lokaler, der i alt er 2.200 kvadratmeter. Til sammenligning havde den tidligere Alchemist-restaurant på Østerbro 104 kvadratmeter til rådighed.

I den nye restaurant vil menukortet bestå af 50 serveringer, som det vil tage mellem tre og seks timer at spise igennem for de op til 40 spisende, der er plads til hver aften.

De 50 retter er i øvrigt inspireret af det periodiske system.

Når gæsterne er trådt ind ad en enorm bronzedør på fire gange to meter, er det målsætningen, at det skal være som at komme ind i et andet univers.

Som gæst vil man bevæge sig igennem fem forskellige spiserum og to oplevelsesrum. Her skal der udover smagen også være fokus på lyd, lys, dufte, teksturer og æstetik.

30 kokke skal lave maden, 20 tjenere skal servere den, og én dramaturg skal fuldende oplevelsen ved at sørge for, at der en rød tråd mellem det hele.

Derudover vil Alchemist bestå af et videnscenter, hvor der skal udvikles og testes nye madretter, ligesom skoleklasser kan komme forbi at lære om mad.

Derfor er der ansat en gastrofysiker og indledt et samarbejde med Københavns Universitet.

Alchemist ApS havde i 2017 et underskud efter skat på 1,8 mio. kr.

Læs også
Top job