Erhverv
0

DI's topchef stopper med omgående virkning i DI

DI's adm. direktør Karsten Dybvad stopper med omgående virkning i DI. Det sker som følge af, at han er blevet valgt til formand for Danske Bank.

Karsten Dybvad stopper med omgående virkning i DI, efter han er blevet valgt til formand for Danske Bank, oplyser DI.

Dansk Industris adm. direktør Karsten Dybvad stopper med omgående virkning i DI. Det sker som følge af, at han netop er blevet valgt til formand for bestyrelsen i Danske Bank.

Viceadm. direktør Kim Graugaard bliver fungerende adm. direktør i DI, indtil en ny topchef er fundet. Det indgår i aftalen, at Graugaard ikke ønsker at være kandidat til stillingen som ny topchef for industrien.

»Karsten og jeg er helt enige om, at det ikke er muligt at bestride de to job samtidigt. Derfor får Karsten nu mulighed for at koncentrere sig om Danske Bank, og jeg er glad for, at Kim Graugaard har påtaget sig rollen som fungerende adm. direktør i overgangsperioden,« siger DI’s formand Lars-Peter Søbye i en pressemeddelelse.

Karsten Dybvad er uddannet økonom og har inden tiltrædelsen i DI været departementschef i Statsministeriet og før det i Finansministeriet. Han kom til DI i 2010.

Kim Graugaard har været i DI, siden den forrige adm. direktør Hans Skov Christensen etablerede organisationen d. 5. maj 1992. Inden da var han – lige som Hans Skov - i DA.

Kim Graugaard har siden 2004 været en af de to topforhandlere for industrien ved overenskomstforhandlingerne. Først med Hans Skov Christensen og siden med Karsten Dybvad. Han har i en lang årrække været øverste ansvarlig for de tunge områder i DI, herunder overenskomster, ansættelsesret og økonomi.

DI’s forretningsudvalg går nu i gang med at rekruttere en ny adm. direktør. Det sker i samarbejde med de to partnere Kenneth V. Mortensen og Bo Eske Nielsen fra rekrutteringsvirksomheden Amrop.

BRANCHENYT
Læs også