Erhverv

Kendismægler i nedtur - må ikke længere kalde sig ejendomsmægler

Den tidligere topmægler Peter Norvig er blevet frakendt retten til at være ejendomsmægler i et år pga. for langsom tilbagebetaling af depositum.

Peter Norvig. Arkivfoto: Claus Lunde

Den kendte danske ejendomsmægler Peter Norvig solgte op gennem 00’erne titusindvis af boliger og købte sammen med sin kone Danmarks dengang dyreste hus.

Nu er han blevet frataget retten til at være ejendomsmægler i et år og har fået en bøde på 75.000 kr. Det fremgår af en kendelse fra Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Samtidig skal virksomheden Living Homes, hvor Peter Norvig sammen med sin kone Hanne Nørrisgaard er frontfigur, betale 200.000 i bøde for at nøle med tilbagebetaling af depositum i forbindelse med projektsalg af lejligheder.

Ifølge kendelsen er Peter Norvig fire gange tidligere blevet sanktioneret for forkert håndtering af deponerede midler. Derfor konkluderer nævnet, at Peter Norvig i fremtiden ikke vil kunne udøve virksomhed som ejendomsmægler »på en forsvarlig måde.«

»Foruden den pålagte bøde frakendes ejendomsmægler Peter Norvig derfor sin godkendelse som ejendomsmægler efter lovens § 6 i 1 år,« hedder det videre i kendelsen.

Peter Norvig er sammen med sin kone ansat i Living Homes, der er en af landets største ejendomsmæglere inden for projektsalg. Living Homes var tidligere ejet af familien til rigmanden og revisoren Carsten Gottschalck, men blev i sommer solgt til den danske erhvervskvinde Pauline Hüffeldt. Aldo Petersen blev indsat som formand.

Også Peter Norvigs kone, Hanne Nørrisgaard, har tidligere været på kant med ejendomsmæglernes regler. I 2005 fik hun en bøde på 75.000 kr. - dengang en rekordstor bøde - i forbindelse med salg af projektlejligheder.

Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard havde kæmpe succes med at sælge boliger, inden finanskrisen ramte og fik boligmarkedet til at krakke. Da mistede parret hele deres formue og var tæt på at gå personligt konkurs.

Sagen mod Peter Norvig og Living Homes blev indledt i december 2016. Over for Ekstra Bladet fortæller Peter Norvig, at fratagelsen af hans ejendomsmæglertitel gælder frem til april 2019.

Læs også
Top job