Erhverv

Pandora-rigmand skyder igen millioner i skrantende café-eventyr

René Sindlev har skudt nye millioner i cafékæden Dr Smood, så der kan åbnes flere caféer end de 10, der allerede er i New York og Miami.

René Sindlev skabte sin formue på børsnoteringen af smykkeselskabet Pandora. Foto: RS Group

Den danske rigmand René Sindlev har ikke mistet troen på sin tabsgivende cafékæde Dr Smood, der driver 10 caféer i New York og Miami.

I løbet af 2018 har René Sindlev således seks gange skudt frisk kapital på i alt 56,8 mio. kr. i Dr Smoods danske moderselskab.

Senest har han for få dage siden tilført cafékæden 13 mio. kr. Det viser beregninger, Finans har lavet på baggrund af oplysninger fra CVR-registeret.

Kapitalforhøjelserne er sket, på trods af at René Sindlev i juni forklarede Børsen, at han havde opgivet en planlagt børsnotering af Dr Smood og samtidig ville ud af cafékæden.

Men ifølge Henrik Grønfeldt-Sørensen, der er adm. direktør i René Sindlevs selskaber, herunder Dr Smood, er den danske rigmand fortsat meget engageret i cafékæden.

Det beviser kapitalforhøjelserne, fortæller Henrik Grønfeldt-Sørensen.

»I Dr Smood er der gang i vækstplanerne, og Dr Smood har i 2018 indgået spændende samarbejdsaftaler med både Wholefoods og Wework i Miami og New York. Derfor er kapitalen tiltænkt som et led i de fortsatte vækstplaner, som virksomheden har for fremtiden,« skriver han i en mail til Finans.

Er der planer om at åbne flere caféer i kæden?

»Ja, vi åbner flere caféer i 2019,« skriver Henrik Grønfeldt-Sørensen, der forklarer, at det på kort sigt fortsat er New York og Miami, Dr Smood satser på.

René Sindlev grundlagde Dr Smood i 2014. Målet var at udrulle konceptet i op til 19 lande, åbne 400 caféer inden for fem år og sætte foretagendet på børsen i New York i 2020 med en værdi på op mod 10 mia. kr.

Samtidig skulle Dr Smood i 2017 tjene 66 mio. kr. på bundlinjen.

I stedet blev det til et underskud efter skat på 27,6 mio. kr. for det danske moderselskab, der endnu har til gode at prøve et regnskabsår med overskud.

Inden René Sindlev stiftede sin egen cafékæde, forsøgte han at købe Joe & The Juices navn og indretning. Forhandlingerne om dette brød dog sammen.

René Sindlev skabte sin formue på børsnoteringen af smykkeselskabet Pandora. Sammen med Michael Lund Petersen byggede han Pandoras amerikanske afdeling op, hvilket gjorde ham til milliardær, da Pandora blev børsnoteret.

BRANCHENYT
Læs også