Erhverv

G4S ser på muligheder for at adskille forretningsområde fra koncernen

Foto: Jens Dresling

Sikringskoncernen G4S vil undersøge mulighederne for at adskille forretningsområdet, der går under navnet Cash Solutions, fra resten af koncernen.

Siden 2013 har G4S fokuseret på to forretningsaktiviteter - Secure Solutions og Cash Solutions, og udskillelsen af sidstnævnte kan ifølge bestyrelsen få en positiv betydning for udviklingen i begge forretningsområder. Det skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen torsdag morgen.

- Implementeringen af vores nye organisationsstruktur i januar i år gør det muligt for os at overveje denne adskillelse for at forbedre det strategiske, kommercielle og driftsmæssige fokus i både Secure Solutions og Cash Solutions, siger Ashley Almanza, der er adm. direktør hos G4S, i meddelelsen.

- Gennemsynet af vores adskillelsesmuligheder giver en spændende mulighed for at forbedre vores fokus til fordel for kunder, aktionærer og ansatte. Vores mål er at etablere to stærke uafhængige virksomheder, der er i stand til at udnytte deres ledende position i markedet og de fremragende serviceydelse til at levere bæredygtig, rentabel vækst, siger han desuden.

Processen er allerede nu gået i gang, og den forventes at blive afsluttet i løbet af næste år, og selskabet lover at komme med en opdatering, når årsregnskabet offentliggøres i marts.

Cash Solutions-aktiviteterne dækker over håndteringen af kontanter i 45 lande på verdensplan, og det indebærer blandt andet transport og opbevaring af kontanter, og selskabet tilbyder også løsninger og software til kontantbetalinger.

BRANCHENYT
Læs også