Erhverv

Nyhed: Brugte biler går som varmt brød. Nyhed: I 2022 bliver det »endnu dyrere at være dansker« ifølge økonomer. Nyhed: Mange råvarer er på vej ind i en supercyklus. Analyse: Forbrugervagthund kan komme kunderne til undsætning - måske er negative renter ulovlige.

Novo Nordisk indgår samarbejde med Staten Biotechnology

Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk har indgået et samarbejde med hollandske Staten Biotechnology om at udvikle et stof, der kan hindre for høje værdier af fedtstoffer i blodet.

Det oplyser Novo i en pressemeddelelse mandag morgen. Novo Nordisk nu skal være med til at videreudvikle stoffet.

- Vores partnerskab med Staten Biotechnology er et vigtigt skridt i vores strategi med hensyn til hjerte-kar-sygdomme. Hypertriglyceridæmi er en alvorlig risikofaktor i forbindelse med hjerte-kar-sygdomme, især ofte hos personer med diabetes og fedme, siger Marcus Schindler, direktør for Global Drug Discovery i Novo Nordisk, i meddelelsen.

- Med kombinationen af Statens knowhow på STT-5058, den videnskabelige ekspertise hos virksomhedens ledende medarbejdere og Novo Nordisks erfaring inden for udvikling af lægemidler, er der potentiale til at gøre en reel forskel for mennesker, der lider af hjerte-kar-sygdomme, siger han.

Aftalen giver Novo Nordisk mulighed for senere at købe selskabet og få de globale rettigheder over stoffet, oplyses det.

Staten Biotechnology og selskabets aktionærer kan potentielt få forsknings og udviklingsmidler samt milepælsbetalinger på op mod 430 mio. euro.

Læs også
Top job