Erhverv

GN Hearing henter ny topchef fra Thermo Fisher Scientific

GN Groups høreapparatselskab, GN Hearing, får nu Jakob Gudbrand som ny topchef.

GN Hearing henter ny topchef fra Thermo Fisher Scientific.

GN Groups høreapparatselskab, GN Hearing, har sat navn på sin nye topchef.

Det bliver Jakob Gudbrand, som kommer fra en stilling som chef for kromatografi og massespektrometri hos selskabet Thermo Fisher Scientific, der skal erstatte Anders Hedegaard, som har fundet et nyt job som topchef i udlandet.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet mandag formiddag.

Den nye mand i spidsen for høreapparatselskabet starter 18. februar næste år, oplyser GN.

Jakob Gudbrand har mere end 15 års international ledererfaring fra Thermo Fisher, og den nye mand glæder sig til opgaven hos GN Hearing.

Hos selskabet selv ser man også frem til det nye samarbejde efter en lang periode med stor vækst for GN Hearing.

- Mens vi forbereder den næste vækstfase for GN Store Nord, er jeg meget glad for at byde Jakob velkommen til GN som vores nye administrerende direktør for GN Hearing, siger Per Wold-Olsen, der er bestyrelsesformand hos GN, i meddelelsen.

Han peger blandt andet på Jakob Gudbrands store erfaring fra det amerikanske marked, der inden for høreapparater er verdens største - og det klart vigtigste for GN Hearing - som en vigtig kvalitet i udnævnelsen.

Efter udnævnelsen af Jakob Gudbrand har direktionen hos GN igen tre medlemmer, idet finansdirektør Marcus Desimoni igen fuldstændig helliger sig den opgave. Derudover består ledelsen af René Svendsen-Tune, der er topchef for GN Audio, og Jakob Gudbrand.

Anders Hedegaard sagde sit job hos GN Hearing op i slutningen af oktober, men har siden fortsat i selskabet for at sikre en glidende overgang, indtil en ny direktør var på plads.

Jakob Gudbrand er dansker og født i 1971. Han startede sin karriere i Radiometer og Dionex herhjemme, inden han tog skiftet til Thermo Fisher, hvor han først havde stillinger i Storbritannien og siden rykkede til USA, hvor han har arbejdet de seneste ti år.

Læs også
Top job