Erhverv

Jose Mourinho stopper øjeblikkeligt i Manchester United

Den kontroversielle manager er færdig i klubben efter den værste sæsonstart i årtier.

Foto: Alastair Grant/AP

Jose Mourinho er færdig som manager i Manchester United, skriver klubben på sin hjemmeside.

Klubben oplyser, at Mourinho er stoppet øjeblikkeligt.

 

Klubben takker portugiseren for sin tid i klubben og ønsker ham held og lykke i fremtiden. Klubben vil nu finde en midlertidig manager for resten af sæsonen, mens man leder efter en permanent afløser.

Jose Mourinho tiltrådte i Manchester United den 27. maj 2016 og han blev den første United-manager der vandt en større titel i sin første sæson, da holdet vandt EFL Cup'en med en sejr over Southampton på Wembley i februar 2017.

Portugiseren nåede at stå i spidsen for Manchester United i 120 kampe. Det blev til 74 sejre og ialt tre titler - de sidste to var en sejr i den hjemlige pokalturnering og i Europa League.

I Premier League har resultaterne de seneste sæsoner været skuffende. Holdet har indledt Premier League med den værste sæsonstart siden 1990/91, og i den aktuelle stilling er holdet på sjettepladsen med 19 point op til førerholdet Liverpool.

Storkampen mod Liverpool i weekenden blev Mourinhos sidste i spidsen for Manchester United. Den sluttede med et nederlag på 1-3 for "De Røde Djævle".

Manchester United bliver ifølge Manchester Evening News trænet af Michael Carrick resten af ugen, mens der endnu ikke er sat navn på Mourinhos midlertidige afløser.

Klubbens næste kamp er på lørdag mod Cardiff i Premier League.

I Champions League sluttede holdet i gruppe H på andenpladsen med 10 point - to point efter Juventus.

Mandag blev der trukket lod til 1/8-finalerne, og her trak Manchester United PGS.

Læs også
Top job