Erhverv

Wimbledon køber golfklub - hvert medlem får 700.000 kr.

Efter flere års tilløb er det lykkedes for arrangørerne bag Wimbledon at købe den 120 år gamle golfklub på nabogrunden.

Caroline Wozniacki får næppe glæde af, at kvalifikationsturneringen til Wimbledon kommer til at ligge tættere på det rigtige anlæg. Hun går altid direkte ind i hovedturneringen. Her ses hun fra en kamp i dette års turnering. Foto: AP Photo/Ben Curtis.

Det har taget år og mange forhøjede tilbud, før det lykkedes for the All England Lawn Tennis Club at købe naboen Wimbledon Park Golf Club.

Arrangørerne bag verdens mest prestigefyldte tennisturnering, Wimbledon, har i årevis forsøgt at overtale medlemmerne af golfklubben til at sælge deres 30 hektar store golfklub.

Den endelige pris for området landede på 539 mio. kr. (65 mio. britiske pund), eller hvad der svarer til godt 700.000 kr. pr. medlem. Dem er der 755 af.

Wimbledon har gennem flere år ønsket at købe nabogrunden for at udbygge tennisanlægget, så også kvalifikationsturneringen kan foregå tæt på selve det ikoniske anlæg.

I dag spilles kvalifikationsturneringen i Roehampton, der ligger 10 minutters kørsel fra selve Wimbledons baner.

Wimbledon Golf Club er 120 år gammel, og banen med de 18 huller har flere prominente medlemmer, der har kæmpet mod overtagelsen.

I 2008 forsøgte man første gang at overtage golfbanen uden held. I 2013 tilbød tennisorganisationen medlemmerne af golfklubben 25 mio. pund for deres 18 hullers golfbane. 58 pct. af medlemmerne sagde nej tak.

Det tilbud blev senere forhøjet til først 50 mio. pund og senere et ”sidste” bud på 65 mio. pund. Det er blevet accepteret med 82 pct. af stemmerne.

Golfspillerne har stadig nogle år til at mindes og gå de 18 huller. Sidste chance for at spille er den 31. december 2021.

Dog vil der stadig være 10 huller til rådighed endnu et år frem og måske endnu længere. Det afhænger af, hvor hurtigt Wimbledon har brug for hele den nyerhvervede grund.

Læs også
Top job