Erhverv

A.P. Møllers milliardplaner i undergrunden rammer juridisk minefelt

Hidtil har A.P. Møller lagt pres på de danske energimyndigheder og energiminister Lars Chr. Lilleholt for at blive undtaget et princip i den danske forsyningslovgivning i jagten på geotermisk varme i de store danske byer. Nu mener selskabet i stedet, at milliardprojekterne måske kan realiseres under de gældende regler.

Foto: Jens Dresling

A.P. Møller Holdings ambitiøse milliardplaner om at bygge og drive geotermiske anlæg i stor skala i de mest befolkningstætte områder i Danmark, der vil sende varmt vand fra undergrunden ud til danske fjernvarmeforbrugere mange år ud i fremtiden, har ramt et juridisk minefelt, efter selskabet offentliggjorde det opsigtsvækkende initiativ tidligere i år.

Siden juni, da det fondskontrollerede investeringsselskab A.P. Møller Holding med Mærsk-familien for bordenden, Ane og Robert Uggla, første gang annoncerede, at selskabet undersøger mulighederne for at introducere geotermi i større skala i Danmark, og efterfølgende i oktober offentliggjorde en hensigtserklæring med Aarhus Kommune om om at gøre geotermi til en betydelig del af fremtidens varmeforsyning, udestår flere centrale spørgsmål...

Læs også
Top job