Erhverv

Medie: Dokumenter tyder på urent trav i omstridt a-kassesag

Ledelse i Akademikernes A-kasse forsøgte angiveligt at skjule oplysninger for styrelse, skriver Berlingske

Allan Luplau. Foto: PR

Ledelsen i landets største a-kasse, Akademikernes A-kasse, har muligvis forsøgt at skjule oplysninger om interne problemer.

A-kassen afleverede i oktober i år en redegørelse til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star). Deri konkluderede den, at der ikke var foregået ulovligheder eller brud på interne bestemmelser i a-kassen.

Men en række interne mails og dokumenter viser det modsatte, skriver Berlingske, der har gennemgået sagens dokumenter.

Blandt andet skrev bestyrelsesformand i a-kassen Allan Luplau før orienteringen til Star til en advokat og direktionen om et klart brud på mandat og vedtægter.

Flere eksperter, som Berlingske har været i kontakt med, kalder det for en alvorlig sag.

- Det ser ud til, at den tilbageværende ledelse har indgået en form for musketer-ed med hinanden om, at de i første omgang vil prøve at dysse sagen ned, siger Anders Drejer, professor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, til Berlingske.

Allan Luplau afviser i et skriftligt svar til Berlingske, at Star blev orienteret forkert for ledelsen.

- Intet har været søgt skjult for Star, der fyldestgørende har fået besvaret alle de mange spørgsmål, som de har stillet i forbindelse med deres undersøgelse, der blev gennemført samtidigt med vores egen undersøgelse, skriver Allan Luplau.

Star har iværksat tilsynsundersøgelsen i kølvandet på, at a-kassen i september besluttede at fyre den daværende administrerende direktør, Michael Valentin.

Læs også
Top job